Δεν ανέκαμψε την πτώση του ευρώ η S&P

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου στα 1,4280 αφού η κρίση χρέους έχει βγει εκτός ελέγχου και βρίσκεται στη χειρότερη και ίσως πιο επικίνδυνη φάση της. Το συναίσθημα για το ευρώ είναι αρνητικό.
Σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Αντωνάκου, Head of Analysis της FXCM Hellas, το ευρώ μετά τη διάσπαση του πλάγιου σχηματισμού στα 1,4370 βρέθηκε στη σημαντική στήριξη του 1,4200 μια διάσπαση της οποίας θα οδηγήσει χαμηλότερα προς το 1,4000 όπου και το ανοδικό σενάριο θα έχει χάσει σημαντικό έδαφος.

Η κρίση χρέους άγγιξε και την Αμερική καθώς χθες είδε τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P να προχωρά σε αναθεώρηση των προοπτικών της αμερικανικής οικονομίας σε αρνητικές, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Το γεγονός αυτό συνήθως αποτελεί προειδοποίηση τετελεσμένου γεγονότος. 

Το πετρέλαιο σημειώνει πτώση στα 106,80 δολάρια αφού τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη περιορίζουν την αισιοδοξία σχετικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Ο χρυσός παραμένει μια ανάσα από τα $1500 καθώς η κρίση χρέους σπρώχνει κεφάλαια στην αναζήτηση ασφάλειας. Η αποστροφή του ρίσκου είναι εμφανής και στις άλλες αγορές με τα χρηματιστήρια να καταγράφουν έντονες απώλειες και τον αμερικανικό δείκτη Dow Jones να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με απώλειες 140 μονάδων.