Σφίγγει ο κλοιός για την Eurostar

Σε ασφυκτικό κλοιό έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος την Eurostar. Σύμφωνα με πληροφορίες της γνωστοποίησε έγγραφο με το οποίο την ενημερώνει ότι σε διάστημα 10 ημερών θα πρέπει να  υλοποιήσει αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 4 εκατ. ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχετικό έγγραφο εστάλη στην εταιρεία την περασμένη Δευτέρα, οπότε η προθεσμία την οποία έθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται πως εκπνέει τη Μεγάλη Τετάρτη.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι αυτή πρόκειται να είναι η τελευταία ευκαιρία την οποία δίνει η Εποπτική Αρχή στην Eurostar, ενώ προσθέτουν ότι το αρχικό άνοιγμα το οποίο διαπιστώθηκε στα αποθεματικά της εταιρείας ήταν της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ βάσει στοιχείων 2009. 

Ωστόσο, από νεότερο έλεγχο που διενεργήθηκαν στο οικονομικά της, αυτή τη φορά με στοιχεία 31.12.2010, προέκυψε ότι το άνοιγμα στα κεφάλαιά της περιορίζονταν στα 4 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος με σχετικά πρόσφατη απόφασή της έχει ήδη δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας.