Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη πιέζουν τα εμπορεύματα

Οι εκθέσεις αναλυτών για περιορισμό της ανάπτυξης αν το πετρέλαιο εξακολουθήσει να βρίσκεται πάνω από τα $100 κλονίζουν τις αγορές προκαλώντας πιέσεις στα εμπορεύματα. Το πετρέλαιο σημειώνει απώλειες περίπου $8 σε δυο ημέρες και διαπραγματεύεται στα $106,20. Η υποχώρηση του πληθωρισμού στην Αγγλία και η πτώση του πετρελαίου απομακρύνουν προσωρινά τις πληθωριστικές ανησυχίες και πιέζουν το χρυσό που διαπραγματεύεται στα $1456.

Το ευρώ εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη αντοχή, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει συνέχεια στις επιτοκιακές αυξήσεις, από την ΕΚΤ. Αυξημένες εμφανίζονται και οι θέσεις πώλησης του ευρώ στην αγορά των options καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι σε αυτά τα επίπεδα του ευρώ έχει αυξημένο ρίσκο.

Το ελβετικό φράγκο εξακολουθεί να είναι ισχυρό αφού η γενικότερη αβεβαιότητα που υπάρχει το ευνοεί. Η αβεβαιότητα προέρχεται από τη πυρηνική απειλή της Ιαπωνίας, από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και από τη διόρθωση που πραγματοποιούν οι μετοχές και τα εμπορεύματα. 

Στην Ευρώπη η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο κατά 0,4% έναντι εκτιμήσεων για 0,8% και θα πρέπει να εξετάσουμε αν αυτή η υποχώρηση οφείλεται στις υψηλές τιμές πετρελαίου. 

Αργά το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου της Fed όπου θα αναφέρεται στα πεπραγμένα της αμερικανικής οικονομίας.