Επιχειρηματική ευκαιρία η συνταξιοδοτική ασφάλερια

Richard Sutton, Διευθύνων Σύμβουλος της Credit Agricole

Σε μία εποχή που οι αλλαγές είναι ραγδαίες, πολυδιάστατες και συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο, κάθε εταιρεία με σαφές επιχειρηματικό σχέδιο οφείλει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που εμφανίζονται και να προσαρμόζει τη στρατηγική της, ώστε να βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της (υφιστάμενους και μελλοντικούς) και να τους προσφέρει λύσεις, οι οποίες να καλύπτουν σε βάθος χρόνου τις ανάγκες τους.

Σήμερα, ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών είναι ακόμα πιο διευρυμένος και οφείλουμε να «εκπαιδεύουμε» το καταναλωτικό κοινό και να του παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να είναι σε θέση να αναζητά και να αξιολογεί τις προσφορές που υπάρχουν και να επιλέγουν αυτή που ταιριάζει στις δικές του ανάγκες!

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, οι κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές και οι διαφορετικές απαιτήσεις του καταναλωτή έχουν επηρεάσει την ασφαλιστική αγορά ζωής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ας σημειωθεί ότι η ασφαλιστική αγορά ζωής βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με την Ευρώπη, σε κατά κεφαλή ασφάλιστρο.

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν μία επιχειρηματική ευκαιρία: τη δραστηριοποίηση στην παροχή συνταξιοδοτικών λύσεων, την οποία η Credit Agricole Life επιθυμεί και είναι σε θέση να αξιοποιήσει.

Η Credit Agricole Life, σε αποκλειστική συνεργασία με το Δίκτυο καταστημάτων της Εμπορικής Τράπεζας, δραστηριοποιείται στην παροχή συνταξιοδοτικών προγραμμάτων τα τελευταία επτά χρόνια στην ελληνικά αγορά. Σήμερα, στρατηγικό στόχο της εταιρείας μας αποτελεί η τοποθέτησή της στην αγορά, ως «παρόχου συνταξιοδοτικών λύσεων», ακολουθώντας το μοντέλο, που εφαρμόζει η μητρική μας εταιρία Credit Agricole Assurances, τόσο στη Γαλλία, όσο και στις θυγατρικές, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε είναι οι πελάτες της Εμπορικής Τράπεζας αρχικά, αλλά και το ευρύ καταναλωτικό κοινό, το οποίο αναζητά μία πρόταση για συμπληρωματική σύνταξη από μία Τράπεζα.

Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό, λάβαμε υπόψη μας τους προβληματισμούς των καταναλωτών σήμερα, οι οποίοι επιθυμούν, τόσο να μην αισθάνονται εγκλωβισμένοι στο πρόγραμμά τους, όσο και να εμπιστευτούν έναν ισχυρό και φερέγγυο οργανισμό για το συνταξιοδοτικό προγραμματισμό τους.

Η πρόταση της Credit Agricole Life για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα απαντά στα παραπάνω, εφόσον τα προγράμματά μας προσαρμόζονται στο προφίλ του πελάτη – π.χ. στην οικονομική κατάσταση, το στάδιο της ζωής του (ξεκίνημα καριέρας, δημιουργία οικογένειας) – και διαθέτουν ευελιξία σε όλη τη διάρκειά τους. Παράλληλα, ο μέτοχός μας Credit Agricole Assurances, ένας οικονομικά εύρωστος οργανισμός και ηγέτης στις τραπεζοασφάλειες στην Ευρώπη, εγγυάται την προστασία της αποταμίευσης του πελάτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τραπεζοασφαλιστικές και παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες δεν δρουν ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην αφύπνιση της ασφαλιστικής συνείδησης των καταναλωτών και να δοθεί σε όλους μας η ευκαιρία να αναπτύξουμε την ασφαλιστική αγορά, φτάνοντας το επίπεδο στο οποίο της αξίζει να βρίσκεται.