Πρωτοποριακό πρόγραμμα για όσους πάσχουν από διαβήτη από την CNP Marfin

Ένα πρωτοποριακό ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας που απευθύνεται σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη δημιούργησε η CNP Marfin Ζωής και το προσφέρει στους ενδιαφερόμενους σε συνεργασία με τη Marfin Egnatia Bank. Το πρόγραμμα θεωρείται από τους δημιουργούς του ως ένα ξεχωριστό προϊόν του Ομίλου καθώς όπως τονίζουν «έρχεται να καλύψει αυτό τις ανάγκες αυτών των ατόμων τις οποίες δεν καλύπτουν τα συμβατικά προγράμματα υγείας και έτσι αποτελεί την εξαίρεση από τον γενικό κανόνα».

Το «CNP Marfin Διαβήτης και Υγεία» όπως ονομάζεται πρόκειται για ένα bancassurance προϊόν το οποίο εξασφαλίζει στους κατόχους του την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα που ετησίως χρειάζονται οι πάσχοντες από διαβήτη (ιατρικές εξετάσεις). Το ετήσιο κόστος του ανέρχεται σε 295 ευρώ και για το αποκτήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος είτε ανοίγει έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Marfin Egnatia Bank και καταθέτει το ποσό αυτό, είτε το πληρώνει μέσω της πιστωτικής κάρτας της ίδιας τράπεζας. 

Η εκκίνηση του προγράμματος όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου, σηματοδοτεί την λειτουργία του «Διαβητολογικού Αθηνών» του Ομίλου Υγεία το οποίο λειτουργεί στο Πολυιατρείο Αθηνών και είναι το πρώτο κέντρο αναφοράς στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και διευθυντής του είναι ο ιατρός κ. Χρήστος Ζούπας.

Σημαντικό, όπως ανακοινώθηκε στην συνέντευξη είναι το γεγονός ότι το ετήσιο κόστος του προγράμματος είναι πολύ μικρότερο από το συνολικό ποσό που καταβάλλει ετησίως ο πάσχων από διαβήτη αναδεικνύοντας έτσι και τον κοινωνικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας. Επίσης το 5% των συμβολαίων του προγράμματος όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της Marfin Egnatia Bank και της CNP marfin Life θα διατεθεί δωρεάν σε διαβητικούς που είναι ανασφάλιστοι, άνεργοι ή τα οικονομικά τους είναι πάρα πολύ χαμηλά και αδυνατούν να καλύψουν τις ιατρικές πράξεις που απαιτεί ο σακχαρώδης διαβήτης.

Το πρόγραμμα καλύπτει:
1. απεριόριστες δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε εφημερεύουσες ειδικότητες.
2. απεριόριστες δωρεάν ιατρικές επισκέψεις σε όλες τις βασικές ιατρικές ειδικότητες που σχετίζονται με τον διαβήτη
3. δωρεάν πλήρη ετήσιο προληπτικό έλεγχο
4. επιπλέον διαγνωστικές εξετάσεις με ιδιαίτερα προνομιακή τιμολόγηση
5. τηλεφωνικό και συντονιστικό κέντρο όλο το 24ωρο.
Το πρόγραμμα το παρουσίασαν σήμερα στην συνέντευξη τύπου ο δειυθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου Υγείας κ. Χρ. Ζούπας, ο εμπορικός διευθυντής του ομίλου Υγείας κ. Α. Βουκλαρής,  ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής Marfin Egnatia Bank κ. Θ. Σοφιός και ο γενικός διευθυντής της CNP Marfin Life κ. Δημ. Σπανός