Αύξηση παραγωγής κατά 26% πέτυχε η Chartis

Με πολύ υψηλές επιδόσεις έκλεισε το 1ο τρίμηνο του 2011 για την Chartis. Γενικότερα, ο όμιλος πέτυχε αύξηση της παραγωγής κατά 26% στα 30 εκατ. ευρώ, καθώς και κέρδη 2,7 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλάμβανε κατά 35% συμβόλαια για επιχειρηματικούς κινδύνους και κατά 65% συμβόλαια προσωπικών κινδύνων. Σε ότι αφορά στο 2010, η εταιρεία πέτυχε αύξηση παραγωγής κατά 50% στα 100,3 εκατ. ευρώ καθώς και κέρδη 8, 2 εκατ. ευρώ, από 1 εκατ. ευρώ το 2009. 

Η διοίκηση της εταιρείας απέδωσε τις υψηλές επιδόσεις στην καλή διαχείριση των κινδύνων, στη μείωση του κόστους, που η τιμολογιακή της πολιτική καθώς και στο γεγονός ότι από τις πολλές ανακλήσεις αδειών ασφαλιστικών εταιρειών απελευθερώθηκε μεγάλος όγκος ιδιοκτητών αυτοκινήτων, οι οποίοι αναζήτησαν ασφαλιστική στέγη σε άλλες εταιρείες. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Μάιο προχώρησε σε αυξήσεις των ασφαλίστρων στον κλάδο αυτοκινήτου κατά 4,54 % σε μέσο επίπεδο, ότι η προηγούμενη αύξηση είχε γίνει αρχές καλοκαιριού του 2010 και ήταν 9% για τα αυτοκίνητα και 11% για τα δίκυκλα και ότι το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο απαρτίζεται από ομόλογα κρατών μελών της ΕΕ στα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται ομόλογα ης περιφέρειας, άρα κ της Ελλάδας. 

Τέλος αναφέρθηκε ότι με βάση και τους τελευταίους υπολογισμούς η έκθεση του ομίλου (σε διεθνές επίπεδο) από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Ιαπωνία είναι της τάξης του ενός δισ. δολαρίων.