Βραβεύσεις των Συνεργατών της VICTORIA και της D.A.S. Hellas

Παρότι οι κοινές εκδηλώσεις των Συνεργατών της VICTORIA και της D.A.S.-Hellas έχουν αποκτήσει ένα εθιμικό πλαίσιο που επαναλαμβάνεται, κάθε χρονιά προστίθεται ένα καινούργιο στοιχείο που τις ανανεώνει καταλυτικά. 

Φέτος, το κλίμα της επιτυχίας, της δικαίωσης και της δυναμικής ανάπτυξης ήταν διάχυτο προσδίδοντας έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και λάμψη και στις δύο εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. 

Θεόδωρος Κοκκάλας. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής της VICTORIAΚατά την διάρκεια των ζεστών και επιβλητικών εκδηλώσεων οι δύο εταιρείες του Ομίλου ERGO τίμησαν και τους κορυφαίους Συνεργάτες τους. 

Ο κύριος Jürgen Schmitz, Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO International, υπεύθυνος για τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της VICTORIA θέλοντας να τιμήσει την καταγωγή της εταιρείας, όπως ο ίδιος τόνισε και στην ομιλία του, παρά το ιδιαίτερα φορτωμένο του πρόγραμμα ζήτησε να παραστεί στη γιορτή της Συμπρωτεύουσας. Την εκδήλωση άνοιξε, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της VICTORIA κος Δημήτριος Χατζηπαναγιώτου, ο οποίος αφού απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, παραχώρησε το βήμα στον εκλεκτό καλεσμένο.  

 Ο κύριος Jürgen Schmitz στη σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία του συνεχάρη δημόσια τους ανθρώπους της VICTORIA για τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2010 λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

Στάθης Τσαούσης, Εμπορικός Διευθυντής της VICTORIA«Θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2010. Η VICTORIA Ελλάδας απέδειξε ακόμα μία φορά, ότι είναι ένα διαμάντι των διεθνών εργασιών μας. Όταν δε κανείς αναλογιστεί την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, τότε το αποτέλεσμα αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία και διεκδικεί τεράστιο σεβασμό.   

Έχετε αποδείξει με εντυπωσιακό τρόπο, πως όταν κανείς δεν το βάζει κάτω σε μία δύσκολη συγκυρία, αλλά κοιτάζει μπροστά, πετυχαίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Είμαστε όλοι ιδιαίτερα υπερήφανοι για την VICTORIA Ελλάδας, τη Διοίκηση και το Δίκτυο Συνεργατών μας».

Ο κύριος J. Schmitz ολοκλήρωσε τη σύντομη ομιλία του αναφέροντας πως ο Όμιλος ERGO προσβλέπει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το μέλλον διαβεβαιώνοντας, ότι η Ελλάδα θα συμμετέχει στην θετική αυτή προοπτική από τη πρώτη γραμμή και Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ε.Α..Ε.Ε.από θέση ισχύος.

Σημαντική παρουσία στην γιορτή της Αθήνας ήταν αυτή της κας Μαργαρίτας Αντωνάκη, Γενικής Διευθύντριας της Ε.Α.Ε.Ε. η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της  επεσήμανε τη δύσκολη χρονιά του 2010 που άφησε τα σημάδια της στους Έλληνες με τις περικοπές μισθών, με την ανεργία, με το κακό οικονομικό κλίμα, που θα συνεχιστούν λίγο ακόμα στο 2011, αλλά τόνισε ότι ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες στιγμές αποδεικνύεται η αξία της ασφάλισης και προέτρεψε τους συνεργάτες να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για την Ιδιωτική Ασφάλιση.  

Τη σκυτάλη πήρε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής της VICTORIA  κος Θεόδωρος Κοκκάλας, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα πιο σημαντικά γεγονότα του 2010, όπως την μεγάλη αύξηση των Β. Αναγνώστου και Θ. Κοκκάλαςεργασιών σε όλους τους κλάδους, τη συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς στο χώρο του Bancassurance, την αύξηση της κερδοφορίας, την σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς και την κατάκτηση της 5ης θέσης στον πίνακα με την κατάταξη των ασφαλιστικών εταιριών γενικών ασφαλειών στην Ελλάδα. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικότερα στα οικονομικά στοιχεία του 2010 τονίζοντας μεταξύ των άλλων τα εξής: «Το 2010 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τον όμιλο ERGO στην Ελλάδα. 

Επιτύχαμε πολλαπλασιαστικά τους στόχους μας σε όλα τα επίπεδα. Με σοβαρότητα, ήθος και συνέπεια. Μας εμπιστεύθηκαν πολλοί περισσότεροι καταναλωτές και πολλοί νέοι επαγγελματίες. 

Η γκρίζα διάθεση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία λόγω των σοβαρών προβλημάτων στην οικονομία, αποτυπώνεται κάθε Δ. Νικολαίδης και Θ. Κοκκάλαςμέρα σε  περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνα και προγράμματα τηλεοράσεων μετατρέποντας και τους τελευταίους αισιόδοξους σε φοβισμένους, ανασφαλείς και πεσιμιστές. 

Όταν με ρωτάει με αγωνία κάποιος από τους ανθρώπους της αγοράς από τους φίλους και τους συγγενείς μου την ίδια μονότονη πλέον ερώτηση Εσείς πως πάτε;  Εσείς πως τα πάτε με την κρίση; Η έμφυτη αλλά και από την οικογένεια μου μετριοφροσύνη με κάνει να απαντώ σε σχέση με το τι συμβαίνει γύρω μας απλά καλά, ενώ η αλήθεια είναι εξαιρετικά και μάλιστα ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω μας.

Πάμε εξαιρετικά όχι γιατί η κρίση δεν μας έχει αγγίξει, αλλά γιατί πολύ πριν από την εκδήλωση αυτής της κρίσης κάποιοι άνθρωποι είχαν πάρει μια σειρά από σοβαρές αποφάσεις. Αποφάσεις όχι μόνο για το τι θα συνέβαινε σήμερα αλλά για το τι θα θέλαμε να Ζαφείρης Γεώργιος και Δημήτριος Χατζηπαναγιώτουσυμβεί στο μέλλον. Και αυτές οι αποφάσεις έχουν ένα κοινό τρίπτυχο. 

Την αξιοπιστία, την εξυπηρέτηση και την καινοτομία. Και με βάση αυτό το τρίπτυχο χαράξαμε και χαράζουμε τη στρατηγική μας, λαμβάναμε και λαμβάνουμε αποφάσεις πολλές φορές τολμηρές. Προσηλωμένοι λοιπόν στις αρχές μας βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό στο δρόμο μιας κερδοφόρας ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στις προοπτικές του 2011 ο κ. Κοκκάλας σχολίασε ότι η νέα χρονιά θα είναι πράγματι μια δύσκολη χρονιά, γεμάτη δοκιμασίες και αναγκαστικές προσαρμογές. Μια χρονιά για την οποία δεν θα πρέπει να ανησυχούμε, αλλά ούτε και να εφησυχάζουμε. 

Σπυρίδωνος Ιωάννης και Δημήτριος ΧατζηπαναγιώτουΕιδικά για την VICTORIA  θα είναι μια χρονιά ορόσημο, με φιλόδοξους στόχους, με περισσότερες επιτυχίες και ένα σχεδιασμό που θα της επιτρέψει να έρθει ακόμη πιο κοντά στο όραμα της. 

Θα είναι μια χρονιά προετοιμασίας για το SOLVENCY II, χρονιά ακόμη μεγαλύτερης βελτίωσης των υπηρεσιών της σε όλους τους τομείς.  

Επόμενος κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της D.A.S.-Hellas κος Γρηγόριος Ξουράφης, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό της πολύ επιτυχημένης χρονιάς για την D.A.S.-Hellas και κατόπιν τούτου αναφέρθηκε διεξοδικά στις πολύ σημαντικές εξελίξεις σε θέματα Νομικής Γιώργος Ζαφειρίου και Δημήτριος ΧατζηπαναγιώτουΠροστασίας μέσα στο 2010, οι οποίες καθιστούν την ασφάλιση Νομικής Προστασίας ακόμη πιο αναγκαία, συμφέρουσα και χρήσιμη. 

Προς το τέλος της ομιλίας του, συγκινημένος ανακοίνωσε την επικείμενη αποχώρηση του, τον Αύγουστο του 2011 από την ενεργό δράση λόγω συνταξιοδότησης του και την παράδοση της σκυτάλης στην κα Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύντρια έως σήμερα Εσωτερικής Διοίκησης και Πωλήσεων. 

ΠΑπαφιλίππου Βασίλειος και Δημήτριος ΧατζηπαναγιώτουΣτη συνέχεια και αφού πρώτα συνεχάρησαν του Συνεργάτες των εταιριών τους για τα καλά αποτελέσματα, η κα Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύντρια Εσωτερικής Διοίκησης και Πωλήσεων της D.A.S.-Hellas  και ο κος Στάθης Τσαούσης, Εμπορικός Διευθυντής της VICTORIA συντόνισαν τις βραβεύσεις των πιο επιτυχημένων Συνεργατών του ομίλου για το 2010. 

Με εμφανή την καλή διάθεση και την ικανοποίηση από μια ακόμη παραγωγική χρονιά οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, οι φίλοι και Συνεργάτες των δύο εταιριών, απόλαυσαν το Δείπνο που δόθηκε προς τιμή τους και έκοψαν στο φινάλε της βραδιάς ως είθισται την παραδοσιακή πίτα.