Έλεγχος σε πρώην υπουργό με καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ

Στοιχεία από το ΣΔΟΕ αναμένεται να ζητήσει ο Γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, κ.  Ευάγγελος Αργύρης, για πρώην γαλάζιο υπουργό που φέρεται να έχει καταθέσεις ύψους 178 εκατ. ευρώ.

Το θέμα ετέθη στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των οικονομικών βουλευτών και κομμάτων, που ελέγχει τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών, όπου αναφέρθηκε ότι κυκλοφορεί η εν λόγω φήμη η οποία και πρόκειται να διερευνηθεί.  

 Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάστηκαν εκ νέου εκκρεμότητες που υπήρχαν κατά τους πρώτους ελέγχους που είχαν γίνει τον περασμένο Νοέμβριο από την επιτροπή που αφορούσε τη σύγκριση των τραπεζικών λογαριασμών δέκα πρώην υπουργών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλακεί σε συμβάσεις με την Siemens.

Τότε είχαν διαπιστωθεί διαφορές καταθέσεων και δηλωθέντων για τους Αναστάσιο Μαντέλη, Γιώργο Βουλγαράκη, Γιάννο Παπαντωνίου, Βύρωνα Πολύδωρα και Μιχάλη Λιάπη.

Τώρα διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος για τα στοιχεία των πρώην υπουργών Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιώργου Αλογοσκούφη, χωρίς να προσδιορίζεται, αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ