155 εκατ. ευρώ η συνολική παραγωγή των ασφαλίστρων της Generali Για το 2010

Έτοιμοι να ανταποκριθούν επάξια στις προκλήσεις που θέτει το 2011 δήλωσαν οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Generali στη Βόρειο Ελλάδα.

Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011 στο “YACHT RESTAURANT” του Μakedonia Palace, με παρόντες τους κορυφαίους συνεργάτες του Ομίλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali, κ. Πάνος Δημητρίου, αναφέρθηκε στα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα της εταιρείας για το 2010 και τους στόχους για το τρέχον έτος.

κ. Χρήστος Λάμπος (UIS), κα Βάσω Καραζαρίφη Όπως είπε ο κ. Δημητρίου ο όμιλος Generali επέτυχε όλους τους στόχους του το προηγούμενο έτος χάρη και στις σημαντικές προσπάθειες του δικτύου πωλήσεων.

Για το 2011 ο διευθύνων σύμβουλος το ομίλου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διατήρησης σε υψηλά επίπεδα του επαγγελματισμού των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ως πρώτη προϋπόθεση για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που δημιουργεί και η οικονομική κρίση. 

Ο όμιλος Generali συμβάλλει αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση με τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του πρόσθεσε ο κ. κ. Θεόδωρος Μπανταβής (συνεργάτης από Λάρισα), κα Μάγδα Τσιμπιρίδου, κ. Γρηγόρης Τσιμπιρίδης από πρακτορείο "Ασφάλειες Τσιμπιρίδη ΑΕ"Δημητρίου και αναφέρθηκε στις επενδύσεις του ομίλου στο νέο μηχανογραφικό σύστημα τιμολόγησης, ενημέρωσης, επικοινωνίας και παρακολούθησης των ασφαλιστικών προϊόντων, των παραγωγικών αποτελεσμάτων και των οικονομικών αποτελεσμάτων του κάθε συνεργάτη.

Οι κινήσεις αυτές είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η Generali επενδύει στο δίκτυο πωλήσεων των συνεργατών του ομίλου υπογράμμισε ο κ. Δημητρίου.

Εκ μέρους των συνεργατών της Generali, μίλησε η κ. Βάσω Πολυζώη, ως Διευθύντρια Βορείου Ελλάδος,  η οποία αναφέρθηκε κ. Χάρης Πολύζος - πρακτορείο Infotrust ΑΕστο δύσκολο αλλά βαθιά ανθρώπινο ρόλο του επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου σε εποχές κρίσεων.

Τυχερός από την κοπή της πατροπαράδοτης πίττας αναδείχθηκε ο κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου.

Ο όμιλος Generali έκλεισε το 2010 με συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ύψους 155 εκατ. ευρώ, έναντι 147,5 εκατ. ευρώ το 2009, σημειώνοντας αύξηση 6% περίπου. Η παραγωγή ασφαλίστρων στα ατομικά συμβόλαια ζωής αυξήθηκε κατά 17%, ενώ 8% αύξηση σημείωσε η παραγωγή του κλάδου των ομαδικών ο κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου με το φλουρί της πίταςασφαλίσεων. 

Στις γενικές ασφαλίσεις η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 6% με την παραγωγή του κλάδου αυτοκινήτου, ο οποίος αποτελεί το 20% του συνολικού χαρτοφυλακίου της εταιρείας να αυξάνεται μόλις κατά 2%. 

Τα κέρδη, διαμορφώθηκαν στο 1,2
εκατ. ευρώ, ενώ το net combined ratio έφθασε το 95,7%.