Συνάντηση διαμεσολαβούντων και ΤτΕ

Σε πέντε βασικά σημεία πρόκειται να επικεντρωθεί σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση που θα έχουν πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβούντων με την Τράπεζα της Ελλάδος

Ειδικότερα η ΤτΕ θα αναφερθεί στους επικείμενους ελέγχους που θα διενεργήσει σε επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης επισημαίνοντας το αντικείμενο των ελέγχων, το χρονοδιάγραμμα και τις κυρώσεις.

Ένα δεύτερο θέμα θα αφορά στο φαινόμενο της παρακράτησης ασφαλίστρων, το οποίο έχουν επισημάνει κ οι ασφαλιστικές εταιρείες. 

Πέρα από αυτά θα συζητηθούν και οι προτάσεις των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για την εκπαίδευση και τη διαδικασία πιστοποίησης των γνώσεων τους.

Η σχεδιαζόμενη συνάντηση ΤτΕ και διαμεσολαβούντων πρόκειται να επικεντρωθεί και σε δύο ακόμη ζητήματα  που έθεσε η πλευρά των διαμεσολαβούντων. 

Το πρώτο σχετίζεται με την υπόθεση των μαζικών διαγραφών από το ΕΕΑ λόγω αδυναμίας του επιμελητηρίου να δεχθεί χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης και το δεύτερο αφορά στο θέμα που τέθηκε με τον περιορισμό των θέσεων που καταλαμβάνουν οι ασφαλιστές στο ΔΣ του ΕΕΑ.