J. Azema: «Σε τροχιά αύξησης των μεγεθών της παρέμεινε το 2010 η Groupama»

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα για το έτος που πέρασε δημοσίευσε η Groupama στα οποία εμφανίζει κύκλο 14,7 δισ ευρώ και καθαρά κέρδη 387 εκ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα ετήσια αποτελέσματα του 2010, ο κ. Jean Azéma, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama, δήλωσε ότι «για άλλη μια χρονιά, η Groupama συνέχισε να αναπτύσσεται και παρέμεινε σε τροχιά αύξησης των μεγεθών της. Στη Γαλλία συνεχίσαμε να κερδίζουμε επιπλέον μερίδια αγοράς στους βασικούς κλάδους των γενικών ασφαλίσεων και είμαστε σε ανοδική τροχιά στις ασφαλίσεις υγείας όπου ήδη κατέχουμε ηγετικό θέση. Στο εξωτερικό, οι Θυγατρικές μας συνεισφέρουν πλέον ως μοχλοί ανάπτυξης χάρη στη συνεχιζόμενη αύξηση των οικονομικών τους μεγεθών σε αγορές οι οποίες στην πλειονότητα τους υφίστανται ακόμη τις συνέπειες της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας. 

«Το 2010 εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό έτος για την ενίσχυση των δικτύων διανομής της Groupama, τόσο όσον αφορά στα παραδοσιακά δίκτυα όσον και τις απευθείας ασφαλίσεις αλλά και τις νέες συνεργασίες. 

«Συνεχίσαμε κατά τα άλλα να υλοποιούμε προγράμματα βελτίωσης της απόδοσής μας από τεχνικής και λειτουργικής άποψης. Αυτό μας επέτρεψε να αντεπεξέλθουμε επιτυχώς σε ένα περιβάλλον χαρακτηριζόμενο από οικονομικό και χρηματοοικονομικό αβεβαιότητα, ακραία καιρικά φαινόμενα και σοβαρή αύξηση του ποσοστού ζημιών. 

«Για να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα γεγονότα και να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν στο πλευρό των ασφαλισμένων μας, τόσο στη Γαλλία όσο και την Ουγγαρία, όλες οι ομάδες της Groupama επέδειξαν εξαιρετικές δυνατότητες κινητοποίησης. Χάρη στην κινητοποίηση 39.000 συνεργατών, υπό οιεσδήποτε συνθήκες, η Groupama πετυχαίνει επί σειρά ετών να αναπτύσσεται, να προβλέπει και να πραγματοποιεί τις φιλοδοξίες της».

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της ενοποιημένα αποτελέσματα της Groupama S.A. είναι τα aκόλουθα:
– Κύκλος εργασιών: 14,7 δισ ευρώ, +1,4% (+2,3% σε απολύτως συγκρίσιμη ενοποιημένη βάση και σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες)
– Καθαρά κέρδη: 387 εκ. ευρώ, -41,4%
– Λειτουργικά κέρδη 2: 192 εκ. ευρώ (εκτός τυφώνα Ξύνθια) *
– Ετησιοποιημένη ROE: 9,7 %
– Δείκτης συνολικών εξόδων ασφαλίσεων γενικών κλάδων: 101,4 % (εκτός τυφώνα Ξύνθια) **

Ενοποιημένα αποτελέσματα Ομίλου Groupama, συμπεριλαμβανομένων όλων των δραστηριότατων των Περιφερειακών Ασφαλιστικών Ταμείων:
– Κύκλος εργασιών: 17,6 δισ ευρώ, +1,6 % (+2,3% σε απολύτως συγκρίσιμη ενοποιημένη βάση και σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες)
– Καθαρά κέρδη: 398 εκ. ευρώ
– Περιθώριο φερεγγυότητας: 130%