Μάχη για τα συμβόλαια υγείας

Τη στάση που θα τηρήσουν έναντι της πολιτείας σχετικά με το νομοσχέδιο περί διαφάνειας στην ιδιωτική ασφάλιση και ειδικότερα σχετικά με την προτεινόμενη ρύθμιση, η οποία προβλέπει τιμολογιακές παρεμβάσεις στον κλάδο Υγείας, συζήτησαν χθες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα όσα δηλώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. προκύπτει ότι οι ασφαλιστές ανησυχούν και δηλώνουν την αντίθεση τους στην επιμονή της πολιτείας να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο κριτήρια βάσει των οποίων θα διενεργούνται οι ανατιμήσεις στα προγράμματα Υγείας.
 
Το ποια τελικά στάση θα τηρήσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες θα εξαρτηθεί από την τελική μορφή την οποία θα πάρει η νομοθετική πρόταση της πολιτείας, που, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, σύντομα θα κοινοποιηθεί στην Ένωση, ενώ δεν αποκλείεται εκπρόσωποι αυτής να έχουν πρώτα συνάντηση με το κ. Δ. Σπυράκο, Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, ώστε να συζητήσουν και κατ΄ ιδίαν το όλο θέμα, όπως εξάλλου και άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με τις οποίες διαφωνεί η Ένωση, με βασικότερες αυτές που προβλέπουν τα όρια ευθύνης των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και το καθεστώς προμηθειών των διαμεσολαβούντων στα ισόβια προγράμματα.
 
Τέλος, χθες, στο Δ.Σ. έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στα κόστη λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών. Ειδικότερα επισημάνθηκε η ανάγκη περιορισμού τους ώστε οι εταιρείες να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές, αλλά και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις που δέχονται τα έσοδά τους από τα κρίση.