Εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας από την International Life

Η International Life είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά που στηρίζουν τη λειτουργία τους στις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας. Από το 2001 έχει αναπτύξει in house μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, το «Πληροφοριακό Σύστημα Inlife». Η πλατφόρμα είναι ενιαία για όλους τους Κλάδους και τις Εταιρείες του Ομίλου και μέσω αυτής εκτελείται το 95% των εργασιών και των συναλλαγών. Το πλεονέκτημα του συστήματος αυτού είναι ότι επιτρέπει να πραγματοποιείται η ροή των πληροφοριών εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος με αποτέλεσμα να απλοποιεί τις διαδικασίες ακόμη και στις απομακρυσμένες περιοχές. 

Το «Πληροφοριακό Σύστημα Inlife» δίνει τη δυνατότητα στους υπαλλήλους, το δίκτυο πωλήσεων και τους συνεργαζόμενους πράκτορες να συνδέονται από οποιοδήποτε σημείο με έναν απλό Browser 24ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων παρακολουθούν τα συμβόλαια των πελατών τους και πραγματοποιούν προσφορές εμπλουτισμένες με όλους τους κανόνες underwriting. Έτσι, το συμβόλαιο εκδίδεται στα Κεντρικά Γραφεία μέσα σε ελάχιστο χρόνο και εκτυπώνεται στον υπολογιστή του Ασφαλιστικού Συμβούλου μέσα σε λίγα λεπτά.

Το «Πληροφοριακό Σύστημα Inlife» βοηθά επίσης την ανάπτυξη και σύνθεση νέων προϊόντων μέσω οθονών σε λίγες ώρες. Η διαδικασία αυτή στηρίζεται σε ένα “Rule Based System”, σύμφωνα με το οποίο καταχωρούνται οι κανόνες υπολογισμού και ελέγχου όλων των παραμέτρων των διαφόρων καλύψεων ενός νέου Προϊόντος, όπως τιμές κεφαλαίων, απαλλαγών, ασφαλίστρου κ.α.

Καινοτομία επίσης χαρακτηρίζει και την paperless διαδικασία των κλάδων αποζημιώσεων. Τα διάφορα παραστατικά πρωτοκολλούνται και ψηφιοποιούνται και εν συνεχεία φυλάσσονται. Οι χρήστες ενημερώνονται για την κατάσταση των φακέλων (π.χ. «έτοιμος για πληρωμή») μέσω queries. Οι διακανονιστές έχουν όλες τις πληροφορίες σε ηλεκτρονικό αρχείο και έτσι αποφασίζουν από την οθόνη τους και διεκπεραιώνουν την εργασία τους σε ένα πραγματικά paperless περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η in house εφαρμογή της Γενικής Λογιστικής (Ελληνικά Κλαδικά και Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) ενημερώνεται αυτόματα από όλες τις ασφαλιστικές διαδικασίες όπως εκδόσεις συμβολαίων, αποζημιώσεις, αντασφάλειες, εισπράξεις ασφαλίστρων, απόδοση προμηθειών στους συνεργάτες κ.ο.κ.

Ο προσανατολισμός της International Life είναι να εμπλουτίζει συνεχώς τις διαδικασίες της με καινοτόμες εφαρμογές. Στα πλαίσια αυτά, επενδύει κάθε χρόνο σε εκπαιδεύσεις των Στελεχών της Διεύθυνσης Πληροφορικής στο εξωτερικό με στόχο να προσφέρει στους συνεργάτες, τους υπαλλήλους και τους πελάτες της ολοκληρωμένη, γρήγορη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση.