Ανακοίνωση της ΕΑΔΕ για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με το ΕΕΑ εξεδωσε η ΕΑΔΕ στην οποία ανφέρει ότι “με αφορμή ποικίλα δημοσιεύματα μερίδας του ασφαλιστικού τύπου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, επανερχόμαστε στο θέμα των διαγραφών των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και διευκρινίζουμε ότι:

Υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους που άδικα και αναίτια ταλαιπωρούνται από τις ελλείψεις  και τις αυθαίρετες αποφάσεις του  ΕΕΑ και όχι εκείνους που από επιλογή τους απεφάσισαν να μην ανανεώσουν για διάφορους λόγους τις άδειές τους.

Καταγγέλλουμε την Διοικητική Επιτροπή του ΕΕΑ που αποφεύγοντας να φέρει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου υπάρχουν 21 εκλεγμένοι Διαμεσολαβητές, μέλη των Ενώσεών μας, πήρε μία απόφαση αυθαίρετη, ύποπτη  και αναιτιολόγητη προχωρώντας σε διαγραφές 1.600 και κατά νεώτερες πληροφορίες 2.500 Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είχε έγκαιρα και νομότυπα καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την διατήρηση ή την ανανέωση των αδειών τους. Μεταξύ των διαγραφέντων, υπάρχουν Συνδεδεμένοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, τα συμβόλαια των οποίων αποστέλλονται ομαδικά από τις Εταιρείες που τα εκδίδουν.

Η ενέργεια αυτή, πρωτοφανής και μοναδική, επιλέχθηκε μόνο από το ΕΕΑ και κόστισε πάνω από 150.000 ευρώ, ποσό που προέρχεται και από τις συνδρομές των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που αποτελούν την μεγαλύτερη δύναμη του Επιμελητηρίου, για να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους.

Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια και αλυσιδωτά προβλήματα, με συνέπειες που το Επιμελητήριο αδυνατεί να αντιληφθεί, αλλά θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει, όταν θα αρχίσει να δέχεται τις ομαδικές προσφυγές των Επαγγελματιών που επιχειρεί να εξοντώσει.

Τα Προεδρεία των Συλλόγων μας, αλλά και οι εκλεγμένοι Διαμεσολαβητές – Μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου βρισκόμαστε σε επιφυλακή, και ασκούμε καθημερινή πίεση για να ανακληθούν οι αδικαιολόγητες διαγραφές και να δοθεί άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα ύπαρξης και επιβίωσης που έχει δημιουργηθεί σε πλήθος Συναδέλφων μας, από την κακή οργάνωση και την αυθαιρεσία του ΕΕΑ”.