Η Interamerican χορηγός των Αριστείων «Έλληνες, Πρότυπα για τη Νέα Γενιά»

Την εκδήλωση «Αριστεία: Έλληνες, Πρότυπα για τη Νέα Γενιά», που οργανώθηκε στις 2 Μαρτίου στην Αθήνα από την Εκτελεστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία, υποστήριξε ως μεγάλη χορηγός η Interamerican.

Ήταν μια εκδήλωση τιμής για δώδεκα σημαντικές προσωπικότητες, Έλληνες που μπορούν να φωτίζουν τον δρόμο των νέων της χώρας μας στην ομιχλώδη εποχή που ζούμε. Η κρίση Αξιών που διερχόμαστε, η οποία –όπως τόνισε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican – αποτελεί και τη βασική αιτία της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μπορεί να αντιμετωπιστεί με την προβολή ισχυρών προτύπων, «τα οποία αποδίδουν στη Νέα Ο κ. Ξυνής, η Βούλα Πατουλίδου, ο κ. Κώτσαλος και ο sir Βασίλειος Μαρκεζίνης. Γενιά τους κώδικες για τη δημιουργική σκέψη και πράξη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευημερία».

Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν ως Έλληνες – Πρότυπα για τη Νέα Γενιά από τον χώρο των επιστημών ο sir Βασίλειος Μαρκεζίνης, ακαδημαϊκός, καθηγητής του Texas University, ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, ακαδημαϊκός, καθηγητής της Ècole Normale Supérieure και ο Διονύσης Σιμόπουλος, αστρονόμος, διευθυντής του Ευγενιδίου Πλανηταρίου Αθηνών. Για την κοινωνική προσφορά τους τιμήθηκαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της  UNESCO και η Μαρί Κυριακού, συγγραφέας και παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής “Με Αγάπη”. Από τον τομέα του Πολιτισμού τιμήθηκαν ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ενώ από τον χώρο του αθλητισμού ο Πύρρος Δήμας, ολυμπιονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, ο Νίκος Γκάλης, βετεράνος καλαθοσφαιριστής και μέλος του Hall of Fame της FIBA και η Βούλα Πατουλίδου, ολυμπιονίκης του στίβου.

Είναι πρόσωπα που για την Interamerican αποδεικνύουν με τη ζωή και το έργο τους ότι δεν είναι οι αλλαγές που ορίζουν τη μοίρα του ανθρώπου, αλλά είναι ο άνθρωπος που ορίζει τις αλλαγές. “Αυτά τα πρόσωπα –το καθένα με τον τρόπο του- μας καλούν να πιστέψουμε και να επενδύσουμε σε αυτή την αλήθεια για να φτιάξουμε τον κόσμο μας καλύτερο” υπογράμμισε ο κ. Κώτσαλος, που χαρακτήρισε αυτή τη χορηγική υποστήριξη εκ μέρους της εταιρείας ως μια ξεχωριστή πράξη κοινωνικής ευθύνης.