Νέο αυστηρό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης από την ΤτΕ

Αυστηρούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος με Πράξη Διοικητή που επεξεργάζεται και αναμένεται να δημοσιευθεί έως το τέλος Απριλίου. Το νέο θεσμικό πλαίσιο βασίζεται στους τρεις πυλώνες της οργανωτικής δομής που πρέπει να καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, δηλαδή την εσωτερική επιθεώρηση, την κανονιστική συμμόρφωση και τη διαχείριση κινδύνων και προαναγγέλθηκε από τον υποδιοικητή της Τράπεζας στην τελευταία συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ασφαλιστικής αγοράς.

Στο σχετικό κείμενο αναμένεται να ενσωματωθούν οι αποφάσεις που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕπΕΙΑ για την καταλληλόλητα των υπευθύνων προσώπων που ασκούν διοικητικά καθήκοντα, τη διαχείριση των κινδύνων και την πολιτική των εταιρειών στα θέματα πρόσκτησης εργασιών και τα δίκτυα είσπραξης ασφαλίστρων και οι οποίες δεν είχαν μείνει σε επίπεδο διαβούλευσης. Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές αποφάσεις έθεταν αυστηρούς κανόνες για την είσπραξη ασφαλίστρων, τις σχέσεις των εταιρειών με τα δίκτυα, αλλά και τους ασφαλισμένους την καταλληλότητα των προσώπων που ασκούν διευθυντικά καθήκοντα, τις διαδικασίες του outsourcing και τη διαχείριση των κινδύνων, προκαλώντας την αντίδραση αρκετών εταιρειών. 

Σύμφωνα με το σχέδιο της απόφασης κάθε εταιρεία θα πρέπει να διαθέτει καταγεγραμμένη, τεκμηριωμένη και εγκεκριμένη από το διοικητικό συμβούλιο επιχειρησιακή στρατηγική με ορίζοντα τουλάχιστον ενός έτους , που θα περιλαμβάνει και τα αποδεκτά όρια για το είδος και το ύψος των κινδύνων που θα μπορούν να αναλάβουν. 

Το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου θα πρέπει να υποστηρίζεται από ολοκληρωμένο σύστημα διοικητικών πληροφοριών (MIS) και επικοινωνίας με καθορισμένες ιεραρχικές γραμμές αναφοράς που θα επιτρέπουν την έγκαιρη ροή και την αξιοπιστία της απαιτούμενης πληροφόρησης σε κάθε λειτουργό ή διοικητικό όργανο για την εκτέλεση του έργου του. 

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διασφαλίζεται μεταξύ άλλων ο αποτελεσματικός διαχωρισμός καθηκόντων με την υιοθέτηση κατάλληλων διαδικασιών, ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις ασυμβίβαστων ρόλων, σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου, της διοίκησης και των στελεχών, αλλά και να υπάρχει λεπτομερής καταγραφή των όρων και διαδικασιών της εταιρείας για κάθε μορφής χρηματικές ροές προς τα πρόσωπα που έχουν ειδική σχέση με την εταιρεία.