H ΙNG προβλέπει συγκεντρώσεις στον κλάδο Ζωής

Με μικρή πτώση στην παραγωγή της, αλλά και με αύξηση μεριδίου αγοράς, λόγω μεγαλύτερης πτώσης στο σύνολο του κλάδου, έκλεισε το 2010 για την ING Ελλάδος.
 
Ο κ. Bram Boon, Διευθύνων Σύμβουλος της ING Ελλάδος, μιλώντας στους δημοσιογράφους με αφορμή τον εορτασμό των 31 χρόνων της εταιρείας στην Ελλάδα, δήλωσε ότι κατά την περυσινή χρονιά η εταιρεία σημείωσε παραγωγή ασφαλίστρων 284,1 εκατ. ευρώ καταγράφοντας απώλειες 3% έναντι του 2009, δραστηριοποιούμενη σε έναν κλάδο ο οποίος παρουσίασε αρνητική ανάπτυξη κατά 4%. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2010 η ING Ελλάδος:
 
-      Κατέβαλε αποζημιώσεις αξίας 212,2 εκατ. ευρώ.
-      Περιόρισε το δείκτη ακυρωσιμότητας στο 17%.
-      Είχε περιθώριο φερεγγυότητας 216%.
 
Για το 2011 ο κ. Bram Boon ανακοίνωσε ότι στόχος της ING Ελλάδος είναι να εξασφαλίσει νέα παραγωγή της τάξης των 70 εκατ. ευρώ, επιμένοντας, τόσο στο δίκτυο συνεργατών της, όσο και στη συνεργασία την οποία έχει στον τομέα του bancassuranceμε την Τράπεζα Πειραιώς.
 
Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίσει ότι η ING θα συνεχίσει στρατηγικά να αναπτύσσεται στον τομέα της Ζωής και των Συντάξεων, έχοντας τα τελευταία δύο χρόνια αποχωρήσει από τις ασφαλίσεις Υγείας, όπως και από τις Γενικές Ασφάλειες, κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται διαμεσολαβώντας για την πώληση προϊόντων τρίτων ασφαλιστικών εταιρειών.
 
Μιλώντας για την πορεία της αγοράς, εκτίμησε ότι στα χρόνια που ακολουθούν οι συγκεντρώσεις θα ενταθούν, με αποτέλεσμα στον κλάδο Ζωής θα παραμείνουν πέντε εταιρείες, οι οποίες θα βασίσουν την ανάπτυξή τους στις συντάξεις, έναν τομέα που στο μεταξύ θα έχει ανοίξει.
 
Βέβαια, τόνισε ότι προϋπόθεση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η κυβέρνηση να ολοκληρώσει επιτυχώς την προσπάθεια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού. Εκτίμησε μάλιστα ότι για το σκοπό αυτό θα απαιτηθούν ακόμη 18 μήνες.
 
Τέλος, για το ίδιο θέμα υπογράμμισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία αδυνατούν να καλύψουν επαρκώς τις μελλοντικές συντάξεις των εργαζομένων. Όπως είπε, πρόκειται για εξέλιξη η οποία καθιστά βέβαιη τη στροφή τους προς τις ασφαλιστικές εταιρείες, για την αναζήτηση συμπληρωματικών παροχών.