3.220 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου ING

Ο όμιλος Ing πέτυχε το 2010 καθαρά κέρδη της τάξεως των 3.220 εκατ. ευρώ ή διαφορετικά 0,85 ευρώ ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένων των αποεπενδύσεων και των ειδικών στοιχείων. Ο κ. Jan Hommen, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ανέφερε πως «η Ing σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο το 2010, καθώς προετοιμαζόμαστε για τη δημιουργία ισχυρών αυτόνομων εταιρειών στον τραπεζικό και τον ασφαλιστικό τομέα».

«Ισχυρή ήταν η ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα, ενώ και ο ασφαλιστικός κλάδος παρουσίασε ταχεία πρόοδο σχετικά με το πρόγραμμα βελτίωσης της απόδοσης του, παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς. Ο λειτουργικός διαχωρισμός της Τράπεζας και της Ασφαλιστικής ολοκληρώθηκε στο τέλος του έτους, με μία σειρά από συμφωνίες που αφορούν στους τομείς εμπορικών συναλλαγών και κοινής υποδομής. 

Η Τράπεζα ολοκλήρωσε την χρονιά με ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο, σημειώνοντας κέρδη προ φόρων της τάξεως των 1.479 εκατ. ευρώ, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, παρά την εποχική μείωση στα οικονομικά αποτελέσμάτα των Αγορών και μια μικρή ανοδική πορεία στις προβλέψεις περί ζημιών από δάνεια μετά από τρία τρίμηνα που παρουσίαζαν πτώση. 

Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε περαιτέρω στο 1,47%, παρουσιάζοντας υγιή περιθώρια και στις αποταμιεύσεις και στα δάνεια, αν και η αύξηση των δανείων παραμένει υποτονική σε ορισμένους τομείς. Αύξηση σημειώθηκε στα έξοδα σε σύγκριση με το 2009. 

Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, τα έξοδα αυξήθηκαν κατά 3,2% και ο λόγος κόστους και εσόδων αυξήθηκε ελαφρά και διαμορφώθηκε στο 57,2%, λόγω της αύξησης των εξόδων στο μάρκετινγκ, των δαπανών στον τομέα της πληροφορικής για την υποστήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, καθώς και των υψηλότερων εισφορών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Jan Hommen.