Επιστροφή στο cross selling

Την Παρασκευή 18/02/2011 πραγματοποιήθηκε στο “Διογένης Studio” η ετήσια συνάντηση της μεσιτικής εταιρείας MEGA BROKERS Α.Ε. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 300 συνεργάτες της εταιρείας και το διοικητικό της προσωπικό. 

Στην συνάντηση έγινε ανάλυση των πολύ θετικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το έτος 2010 (αύξηση καθαρών ασφάλιστρων κατά 22%, με κύριο μοχλό την ανάπτυξη στους Κλάδους Ζωής και Πυρός).

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση νέων προϊόντων στα οποία δραστηριοποιείται η MEGA BROKERS Α.Ε., όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς και προϊόντα παροχής ενέργειας. Ανακοινώθηκαν οι παραγωγικοί στόχοι της εταιρίας για το έτος 2011 σε όλους τους Κλάδους. Έγινε αναφορά στις νέες τεχνολογίες, όπως είναι η ψηφιοποίηση των αρχείων, που σκοπό έχουν τη μείωση του διαχειριστικού κόστους λειτουργίας των γραφείων των συνεργατών της, καθώς και στις συνεχείς εκπαιδεύσεις του δικτύου πωλήσεων της Mega Brokers στον Κλάδο Ζωής. 

Το 2010 έκλεισε για την εταιρεία με 36,5 εκατομμύρια ευρώ ασφάλιστρα και 70 νέους συνεργάτες και όπως δήλωσε ο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου «ήδη η Mega αποδίδει το 80% των ασφαλίστρων σε ένα μήνα». 

Στην ομιλία του ο κ. Γ Χατζηθεοδοσίου δήλωσε μεταξύ άλλων πως  «θα έχετε διαπιστώσει ότι το τελευταίο διάστημα κάποιες εταιρίες επιτίθενται στον κλάδο μας, είτε με μειώσεις προμηθειών είτε πουλώντας με χαμηλές τιμές μέσω άλλων εναλλακτικών δικτύων. 

Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι αυτό θα συνεχιστεί, ότι και άλλες εταιρείες  θα αντιγράψουν τα παραπάνω. Σας θυμίζω όμως, ότι η σχέση μας με τον πελάτη είναι αυτή που θα εμποδίσει την φυγή του από εμάς, επιστρέφουμε δηλαδή στο cross selling. Με ρωτάτε καθημερινά πώς να αντιδράσουμε. Θα σας πω τι λέει η Mega: Αγαπάμε τις εταιρείες που αγαπούν εμάς και τους πελάτες μας. 

Το 2011 είναι μια χρονιά κρίσης και στον ασφαλιστικό τομέα. Για τους διαμεσολαβούντες τα θέματα κρίσης είναι:
1. Μεγαλύτερος επαγγελματισμός
2. Τεχνολογία
3. Γρήγορη είσπραξη ασφαλίστρων, το οποίο επιβάλλουν πλέον οι ασφαλιστικές εταιρίες. 

Για τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι:
1. Εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, δηλαδή Solvency II, αύξηση αποθεματικών τους, εκσυγχρονισμός τους και βέβαια πλέον δεν βγάζουν κέρδη σημαντικά από τις επενδύσεις άρα πρέπει να βγάλουν από την κύρια δραστηριότητα. Από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι στη χρονιά που διανύουμε θα μειωθεί σημαντικά τόσο ο αριθμός των διαμεσολαβούντων (που πάρα πολλοί από αυτούς κουβαλάνε προβλήματα πολλών ετών), αλλά και ασφαλιστικών εταιριών, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τα κεφάλαια που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή οδηγία. Το  τοπίο αλλάζει!
Σε αυτό το νέο τοπίο θεωρούμε ότι η Mega Brokers και οι άνθρωποί της θα βγουν δυνατότεροι και ισχυρότεροι γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πάρει τα μέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις προκλήσεις που δημιουργούνται».

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι συνεργάτες στις κατηγορίες νέα παραγωγή Κλάδων Ζωής και Γενικών, καθώς και εν ισχύ χαρτοφυλακίου για το 2010.

Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν τα παρακάτω στελέχη από την ασφαλιστική  αγορά: 

Από την εταιρία GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ παρευρέθηκαν οι κύριοι Woirhaye Bertrand -  Γενικός Διευθυντής, Χρήστος Κάτσιος – Εμπορικός Διευθυντής και Δημήτρης Διβανής – Διευθυντής Τομέα Πωλήσεων Ελευθέρου Δικτύου.

Από την εταιρία EFG EUROLIFE παρευρέθηκαν οι κύριοι Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου – Διευθύνων Σύμβουλος, Νίκος Δελένδας – Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Δημήτρης Χατζηδάκης – Διευθυντής Δικτύου Πρακτόρων. 

Από την εταιρία VICTORIA παρευρέθηκαν οι κύριοι Θεόδωρος Κοκκάλας – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος και Ευστάθιος Τσαούσης – Εμπορικός Διευθυντής.

Από την εταιρία ΜΙΝΕΤΤΑ LIFE παρευρέθηκε ο κύριος Παναγιώτης Καραλής – Σύμβουλος Ανάπτυξης.

Από την εταιρία CHARTIS παρευρέθηκαν ο κύριος Δρόσος Βαγγέλης – Εμπορικός Διευθυντής και η κυρία Έφη Κοσσυβάκη – Business Development Unit Manager.

Από την εταιρία INTERAMERICAN παρευρέθηκε ο κύριος Κωνσταντίνος Βακίδης -  Διευθυντής Πρακτορειακού Δικτύου και η κυρία Μαρί – Λώρ Μαμάνη – Account Manager Brokerage Network.

Από την εταιρία ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ παρευρέθηκαν ο κύριος Εμμανουήλ Φουντουλάκης – Εμπορικός Διευθυντής και η κυρία Πόπη Ρήγα – Διευθύντρια Κλάδου Αυτοκινήτων.

Από την εταιρία INTERNATIONAL LIFE παρευρέθηκε ο κύριος Μιχάλης Τάτσης – Διευθυντής Ανάπτυξης & Υποστήριξης Δικτύων.
Επίσης, παρευρέθηκαν ο κύριος Γιώργος Καραβίας – Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, η κυρία Ελένη Γρυπάρη – Πρόεδρος του ΠΣΑΣ, ο κύριος Παναγιώτης Παντελής – Πρόεδρος του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου και ο κύριος Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος – Αντιπρόεδρος της GRAS SAVOYE WILLIS S.A.

Τέλος, από τα ασφαλιστικά περιοδικά παρευρέθηκαν οι κύριοι Δημήτρης  Ρουχωτάς εκδότης της “Ασφαλιστικής Αγοράς”, Φίλιππος Μωράκης, εκδότης του “Επιστημονικού Marketing”, Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής του περιοδικού “Insurance World” και της εφημερίδας “Ασφαλίζομαι”, ο κύριος Λάμπρος Καραγεώργος από το περιοδικό “Ασφαλιστικό ΝΑΙ” και ο κύριος Χαράλαμπος Καζαντζίδης, εκδότης του περιοδικού “Ευρωασφαλιστική”.