Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η Μινέττα

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου καλείται να εγκρίνει η γενική συνέλευση των μετόχων της ασφαλιστικής εταιρείας Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφάλειαι Μινέττα, που συνεδριάζει την Παρασκευή. 

Η προτεινόμενη αύξηση εκτιμάται ότι θα φτάσει έως και τα 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο και η έγκριση ενός μεγαλύτερου ποσού, που θα προορίζεται για την κάλυψη των αποθεμάτων και του περιθωρίου φερεγγυότητας.

Στην αύξηση θα συμμετάσχει εκτός από τον κύριο μέτοχο, την οικογένεια Μινέττα και ο επίσης βασικός μέτοχος της εταιρείας κ. Θεοχαράκης, ο οποίος ελέγχει αυτή τη στιγμή το 25% περίπου της εταιρείας.

Στη γενική συνέλευση της Παρασκευής θα αποφασιστεί κατά πόσο θα αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει το 35%, χωρίς να αποκλείεται  υψηλότερο σε μελλοντική βάση.

Σημειώνεται ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2010 διαμορφώνονται στα 28 εκατ. ευρώ περίπου.

Η εταιρεία πέτυχε το 2010 να αυξήσει την ασφαλιστική της παραγωγή κατά 15% παρά τη μείωση του στόλου των ασφαλισμένων αυτοκινήτων που περιορίστηκε στις 315.000 περίπου. Το σύνολο της ασφαλιστικής παραγωγής ανήλθε στα 127 εκατ. ευρώ και προήλθε, κυρίως, από την αύξηση των τιμολογίων στα ασφάλιστρα του κλάδου αυτοκινήτου, που αποτελεί και τη συντριπτική πλειοψηφία του κύκλου εργασιών, ενώ ο κλάδος των λοιπών ζημιών αντιπροσωπεύει το 10% περίπου της ασφαλιστικής παραγωγής της εταιρείας.