Βγήκαν τα μαχαίρια στην αγορά

Βγήκαν τα… μαχαίρια στην ασφαλιστική αγορά για τις ανακλήσεις και μαζί με αυτά άρχισαν να διαρρέουν -δικαίως ή αδίκως θα μάθουμε τις επόμενες εβδομάδες- το ποιες εταιρείες είναι… υποψήφιες να τεθούν από την εποπτική αρχή εκτός… μάχης.
Ήδη τέσσερις εκ των γνωστών – αγνώστων του κλάδου «φιγουράρουν» σε άτυπη λίστα με τις υπό ανάκληση εταιρείες, τη λίστα που πάντα κάποιοι φροντίζουν να συντηρούν –μάλλον όχι τυχαία- μόλις αντιληφθούν ότι η εποπτική αρχή σχεδιάζει επίθεση για τη μερική εκκαθάριση της ασφαλιστικής αγοράς.
Μόνο που αυτή τη φορά οι πληροφορίες είχαν και ονοματεπώνυμο.
Και όπως ήταν αναμενόμενο, τα «αίματα» άναψαν στον κλάδο, δημιουργήθηκε ο σχετικός σαματάς, οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις δεν ήταν λίγες, χωρίς βέβαια να υπάρξει συμπέρασμα.
Ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε ωστόσο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων, από τα οποία θα φανεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η αγορά.

Μέχρι τότε, κάποιοι θα συνεχίσουν να ανησυχούν, κάποιοι να ελπίζουν και κάποιοι άλλοι να εκμεταλλεύονται τις «χαμένες ευκαιρίες» κερδίζοντας από αυτές μόνο πρόσκαιρα οφέλη.

Μέχρι πότε;