Ποιοι προηγούνται στην κούρσα για την προεδρία στην ΕΑΕΕ

Περισσότερες από 20 είναι οι υποψηφιότητες που έχουν ήδη υποβληθεί για συμμετοχή στις αρχαιρεσίες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με σκοπό την ανάδειξη της νέας διοίκησής της.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Insurance World, ήδη στη λίστα των υποψηφιοτήτων έχουν περιληφθεί 23 στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, εκτιμάται δε ότι έως και την ερχόμενη εβδομάδα οι αριθμός όσων θα διεκδικήσουν συμμετοχή στο 19μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θα αυξηθεί περαιτέρω.
Στο μεταξύ, οι διαβουλεύσεις στην ασφαλιστική αγορά  για τα μπλοκ που θα δημιουργηθούν προς υποστήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων έχουν τις τελευταίες ημέρες ενταθεί, ενώ το ενδιαφέρον όλων να επικεντρώνεται στο πρόσωπο το οποίο θα υποστηρίξει ο κλάδος για τη θέση του προέδρου στην Ένωση.
Στην κούρσα της διαδοχής φαίνεται πως προηγείται ο διευθύνων σύμβουλος της Victoria και αντιπρόεδρος σήμερα της Ένωσης, Θοδωρής Κοκάλας, χωρίς όμως να έχει ακόμη «κλειδώσει» η υποστήριξή του από τον κύριο όγκο των ασφαλιστικών εταιρειών.
Ωστόσο, ακόμη κι αν πίσω από τον κ. Κοκάλα συσπειρωθούν οι απαιτούμενες δυνάμεις του κλάδου, βέβαιο δεν θα πρέπει να θεωρείται τίποτα. Οι ισορροπίες στην αγορά είναι τόσο εύθραυστες που κανείς δεν μπορεί πριν και την καταμέτρηση των ψήφων να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Πηγές της αγοράς αναφέρουν ως ένα πιθανό σενάριο ο κ. Κοκάλας να μην αναλάβει εξαρχής πρόεδρος του φορέα, αλλά σε δεύτερο χρόνο ώστε προηγουμένως να απεμπλακεί από μια σειρά υποχρεώσεων τις οποίες έχει έναντι της εταιρείας του.
Σε ότι αφορά το σημερινό πρόεδρο της Ένωσης, κ. Γιώργο Κώτσαλο, μπορεί να έχει δηλώσει ανοικτά ότι δεν επιθυμεί να επανεκλεγεί στην ηγεσία του φορέα, όμως κορυφαίοι κύκλοι της αγοράς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Γ. Κώτσαλος να αλλάξει τελικά θέση.
Πέραν αυτού, η αγορά θεωρεί ότι το χαρτί του κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου, διευθύνοντος συμβούλου της EFG Eurolife έχει πλέον «καεί», ενώ δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν στο παραπέντε εκπλήξεις ή ανατροπές στην κούρσα της διαδοχής.
«Καμένο» θεωρείται και το χαρτί του κ. Μιλτιάδη Νεκτάριου, που πριν από μερικές ημέρες είχε συζητηθεί ως η εναλλακτική ενός εξωθεσμικού προέδρου στην Ένωση με πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο.