Υψηλοί στόχοι για την Interlife το 2011

«Xρονιά εξαιρετικών επιδόσεων για την Interlife», χαρακτήρισε το 2010, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιάννης Βοτσαρίδης, σε συνέντευξη τύπου  που έδωσε χθες παρουσιάζοντας τους στόχους της εταιρίας και τις προοπτικές του κλάδου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βοτσαρίδης το 2010 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 50,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,4%, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε  20,14 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 24,96%. 

Το ενεργητικό της εταιρείας ανήλθε στα 89,77 εκατ. ευρώ σημειώνονας αύξηση 18,9%, οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 34% στα 64,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 7,67 εκατ.  ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 250%. Η σύνθεση των επενδύσεων περιλαμβάνει κατά 45% προθεσμιακές καταθέσεις, 32% ακίνητα, 15% ομόλογα, 7% μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και 1% μετοχές, ενώ η σύνθεση του  χαρτοφυλακίου της εταιρείας περιλαμβάνει κατά 65% ασφάλιστρα του κλάδου αυτοκινήτων και 35% των λοιπών γενικών κλάδων.
 
Στους στόχους της εταιρείας για την προσεχή τριετία είναι ο υπερδιπλασιασμός των ιδίων κεφαλαίων, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις θα φτάσουν το 138% του κύκλου εργασιών και το 133% των αποθεμάτων. Ο κύκλος εργασιών αναμένει να παρουσιάζει ετήσια αύξηση 10% και τα κέρδη να κυμανθούν  μεταξύ 7-10 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Στους στόχους της διοίκησης για την προσεχή τριετία είναι η διατήρηση υψηλής ρευστότητας και φερεγγυότητας, η ενίσχυση του δικτύου των συνεργατών και η αύξηση της παραγωγής στη βάση της συνετούς διαχείρισης της εταιρίας με ελαχιστοποίηση των κινδύνων. Ο κ.Βοτσαρίδης εκτίμησε ότι κάποιες εταιρίες δεν θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της  Solvency II που απαιτούν υψηλά κεφάλαια και αυστηρούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και δέκα τουλάχιστον εταιρείες θα οδηγηθούν σε συγχωνεύσεις και απορροφήσεις.

 Ο κ. Βοτσαρίδης υποστήριξε ότι η βελτίωση των μεγεθών της Interlife δικαιώνει τις προσπάθειες της διοίκησης, καθώς επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία έχει ανταπεξέλθει στην πρόκληση των σημαντικών θεσμικών αλλαγών, επιβιώνοντας από το «τσουνάμι» των εξελίξεων στο χώρο των ασφαλειών.