Θετικά αποτελέσματα παρά την κρίση για την Υδρόγειο

Με θετικά αποτελέσματα, ”κόντρα” στην οικονομική κρίση,  έκλεισε το 2010 για την Υδρόγειο Ασφαλιστική. Η  εταιρεία εμφανίζεται με ενισχυμένη κερδοφορία και παραγωγή, καθώς και με αυξημένη κεφαλαιακή υποδομή.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης, το 2010 η Υδρόγειος Ασφαλιστική παρουσίασε καθαρά αποτελέσματα προ φόρων αυξημένα στα 2,6 εκ. ευρώ, έναντι 272.000 ευρώ το 2009, με τους μετόχους της να διαθέτουν το 80% των κερδών προς περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων της.
 
Στο ίδιο διάστημα η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε στα 142,5 εκατ. ευρώ έναντι 140,9 εκατ. ευρώ το 2009. Οι αποζημιώσεις που κατέλαβε πέρυσι η εταιρεία έφθασαν τα 65 εκατ. ευρώ, το σύνολο της αξίας των επενδύσεών της σημείωσε αύξηση 7% στα 162 εκατ. ευρώ και τα αποθέματα ανήλθαν στα 158 εκατ. ευρώ.
 
Στα θετικά της περυσινής χρονιάς προστίθενται η βελτίωση των δεικτών αποθεματοποίησης στο 142% από 129% επί των καθαρών ασφαλίστρων στο σύνολο της παραγωγής και στο 205% στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, από 187% το 2009.
 
Αναφερόμενος στη στρατηγική της Υδρογείου, ο κ. Κασκαρέλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, χθες τα εξής:
 
-      Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στον κλάδο των Γενικών Ασφαλειών, και σε ότι αφορά ειδικότερα το αυτοκίνητο θα διατηρήσει σε ισχύ μόνο όσους συνεργάτες της έχουν χαμηλό αριθμό ζημιογόνων πελατών

-      Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε περιοχές με χαμηλό δείκτη ζημιών

-      Λόγω της Solvency II η εταιρεία θα αυξήσει περαιτέρω τα ίδια κεφάλαιά της

-      Επίσης θα αναπτύξει την εταιρική διακυβέρνηση, αναβαθμίζοντας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Οι θετικές μας επιδόσεις δεν μας εφησυχάζουν» δήλωσε σχετικά ο κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης, και πρόσθεσε πως «για την επόμενη μέρα, οι στόχοι μας εξακολουθούν να θέτουν τον πήχη ψηλά. Στις στρατηγικές μας προτεραιότητες συμπεριλαμβάνονται: η  ανάπτυξη της παραγωγής μας, πάντα με ποιοτικά κριτήρια, η ενίσχυση της πρότασης αξίας προς τους πελάτες και συνεργάτες μας μέσα από αναβαθμισμένες υπηρεσίες, η προετοιμασία μας για την εναρμόνιση με το πλαίσιο Solvency ΙΙ μέσω της περαιτέρω βελτίωσης των οργανωτικών δομών, της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού μας και της συνεχούς ενίσχυσης των οικονομικών μας μεγεθών.”