Σε διατηρητέο η νέα στέγη της Interlife στη Ρόδο

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Interlife στη Ρόδο, τα οποία στεγάζονται στο διατηρητέο κτίριο που αναπαλαίωσε η εταιρεία στο νησί των Ιπποτών.

Πρόκειται για ένα οικοδόμημα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής του 1934 εμπνευσμένο από την Ιταλική τεχνοτροπία. Βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γ. Παπανικολάου 20 και Χαρίτου (στις «100 χουρμαδιές») στο κέντρο της πόλης.

Το συνολικό εμβαδόν του κτίσματος είναι 480 τ.μ. με ημιυπόγειο (150 τμ), ανώγειο (170 τμ) και 1ο όροφο (160 τμ). Η μετάβαση από το ισόγειο στους άλλους ορόφους γίνεται με την χρήση δύο διαφορετικών και ανεξάρτητων κλιμακοστασίων, ενώ υπάρχει και ανελκυστήρας.

Κύριο χαρακτηριστικό του κτιρίου αποτελούν οι κορνίζες που πλαισιώνουν τις τρεις εμφανείς γωνίες του, σε συνδυασμό με το μικρό γείσο και την κορνίζα που περιγράφουν το στηθαίο των δωμάτων και του κυρίως οικοδομήματος.

Η αναπαλαίωση του κτιρίου έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλοιωθεί καθόλου η εξωτερική του εμφάνιση. Τηρήθηκαν με αυστηρότητα οι πολεοδομικές διατάξεις και περιορισμοί που αφορούν την αναπαλαίωση διατηρητέων κτιρίων.
Οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου κράτησαν 6 μήνες ενώ ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, έχει μετεγκατασταθεί εκεί το υποκατάστημα της Interlife στη Ρόδο.

Διευθυντής του Υποκαταστήματος είναι ο κ. Κοσμάς Καρατζαφέρης, στη Γραμματεία και Εξυπηρέτηση Ζημίων υπεύθυνη είναι η κα. Νεκταρία Αργύρη και στις Εκδόσεις Ασφαλιστήριων ο κ. Θεόδωρος Κλαδάκης.