Deal κυoφορείται το 2020 μεταξύ MetLife Inc και Zurich

της Ελενας Ερμείδου

Σε συνομιλίες με στόχο την εξαγορά του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων (αυτοκίνητο) και του κλάδου ασφάλισης Κατοικίας από την MetLife Inc.’s των ΗΠΑ αντί του ποσού των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να βρίσκεται η Ελβετική Zurich Insurance Group AG, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και την ιστοσελίδα Business Insurance.

H συμφωνία εκτελείται μέσω της θυγατρικής Farmers Group Inc. και με την ολοκλήρωση της, η Zurich θα επιτύχει να διευρύνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στοn κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων, καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζει τις ζημιές από τις αυξημένες απαιτήσεις έναντι διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών και ακύρωσης εκδηλώσεων που έχει προκαλέσει ο Covid-19.

Παράλληλα θα ανάψει το πράσινο φως στην MetLife να εξέλθει των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζει ισχυρότατο ανταγωνισμό από μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά όπως είναι οι: State Farm, GEICO και  Progressive Insurance.

Ο κλάδος Περιουσίας & Ατυχημάτων της MetLife επικεντρώνεται περισσότερο στις ασφαλίσεις αυτοκινήτου, ένας τομέας που δέχτηκε λιγότερες αξιώσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας λόγω της μείωσης συχνότητας κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους των ΗΠΑ.

Αν οι διαπραγματεύσεις οδεύσουν καλώς τότε η εν λόγω συναλλαγή θα ολοκληρωθεί κατά τις αρχές Δεκεμβρίου αναφέρουν οι πηγές του Reuters.

H MetLife σύμφωνα και με δύο ενημερωτικά μέσα αρνήθηκε να προβεί σε όποιο σχόλιο ενώ η Zurich δεν απάντησε καθόλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εδρεύουσας στην Ν.Υ. Michel Khalaf, δήλωσε κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τριμήνου ότι ‘ο κλάδος Περιουσίας & Ατυχημάτων θα συνδεθεί στρατηγικά με κάτι σημαντικό’, αλλά απέφυγε να σχολιάσει να σχολιάσει κάτι παραπάνω για την πώληση.