Στο 30% οι αποδόσεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Allianz ΑΕΔΑΚ

Υψηλές αποδόσεις που πλησίασαν το 30% πέτυχαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Allianz ΑΕΔΑΚ το 2010, δίνοντας -υπό πραγματικά αντίξοες οικονομικές συγκυρίες- τη δυνατότητα στους επενδυτές να αξιοποιήσουν επενδυτικές ευκαιρίες σε όλες τις αγορές.

Πρόκειται για θετικές επιδόσεις που καταγράφηκαν τόσο στα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η εταιρεία στην Ελλάδα, όσο και στους τίτλους της Allianz Global Investors που αντιπροσωπεύει.

Ειδικότερα, έτος διάκρισης αποτέλεσε το 2010 για το A/K ALLIANZ MILLENIUM EMEA ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, το οποίο κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε σύνολο 50 αμοιβαίων κεφαλαίων της συγκεκριμένης κατηγορίας με απόδοση 29,25%. Επίσης, ο δείκτης αναφοράς του αμοιβαίου κεφαλαίου MSCI EMERGING MARKETS EUROPE & MIDDLE EAST εμφάνισε απόδοση 24,84%.

Στην κατηγορία των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού το ALLIANZ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ πέτυχε να μειώσει σημαντικά τις απώλειες κατά το 2010, πετυχαίνοντας καλύτερη απόδοση κατά 11,84% έναντι του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών και κατετάγη τρίτο στην κατηγορία του.

Το 2010 όμως χαρακτηρίστηκε ως άκρως επιτυχημένο και για τα αμοιβαία κεφάλαια που η ALLIANZ ΑΕΔΑΚ αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για τους επενδυτές της στην Ελλάδα, καθώς πολλά από αυτά σημείωσαν σημαντικές αποδόσεις.

Το Α/Κ ALLIANZ GLOBAL AGRICULTURAL TRENDS για παράδειγμα σημείωσε απόδοση 37,82%, το ALLIANZ ASIA PACIFIC 26,68%, το ALLIANZ EUROLAND EQUITY GROWTH 23,59%, το ALLIANZ BRIC EQUITY 17,33%, το ALLIANZ GLOBAL EQUITY 16,35% και το ALLIANZ PIMCO EUROBOND 4,85%.

Η ALLIANZ ΑΕΔΑΚ προσφέρει σήμερα μια σύγχρονη και ευέλικτη γκάμα επενδυτικών επιλογών σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές, αποτελώντας την πλέον αξιόπιστη επιλογή στη διαχείριση κεφαλαίων.