Σε 3 άξονες η ομιλία του Ι. Χατζηθεοδοσίου στη 2η Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

της Ελενας Ερμείδου

Σε τρεις κύριους άξονες δρομολόγησε την ομιλία του στην 2η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων διευκρίνισε “υγεία και οικονομία πάνε μαζί”.

1. Στον άξονα Ενότητα: τονίζοντας ότι “είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν στον κλάδο από αυτά που μας χωρίζουν. Κάλεσε τον κλάδο να ενωθεί,να δημιουργήσει ένα εννιαίο Σωματείο και να βγει στην αγορά, με μία φωνή για να αποκτήσει ισχυρή οντότητα και μία φωνή.

2. Στον άξονα ΕΣΠΑ: επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί η περιγραφή του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή να είναι όμοια με αυτή του τραπεζικού υπαλλήλου και να μην μπορεί να περάσει στα προγράμματα ΕΣΠΑ. Επιμέρους στοχεύει να ενισχύσει τα σχέδια των επιχειρήσεων ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους e-shop. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούν να στηριχτούν και να συμμετέχουν στα 19 εκατομμύρια που δώσει το ΕΣΠΑ στο άμεσο μέλλον και που αφορούν ψηφιακές δραστηριότητες.

3. Στον άξονα Επαγγελματικά Συνταξιοδοτικά Ταμεία που έχει ανάγκη ο κλάδος, υπογραμμίζοντας ότι το ΕΕΑ προτίθεται να συνεισφέρει το ήμισυ του ποσού της μελέτης για την δημιουργία των Ταμείων το οποίο ποσό ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

Κατά τα λοιπά ζήτησε την επιδότηση της εργασίας μέσα από την επιδότηση των πολύ υψηλών εισφορών για την μείωση του μισθολογικού κόστους. Με μία μείωση της τάξης του 15% του ΑΕΠ, λείπουν από την αγορά 30 δισεκατομμύρια,  αν δεν επιδοτηθεί η εργασία τα λουκέτα θα είναι πολύ περισσότερα στις  επιχειρήσεις από όσα ακούγονται σήμερα, ο ίδιος τόνισε.  Ζήτησε παράλληλα να μπουν σε προγράμματα στήριξης οι αυτοαπασχολούμενοι και οι επιχειρήσεις από ένα έως 9 άτομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*