Ημερίδα για τις συντάξεις και την ιδιωτική ασφάλιση από την ΕΑΕΕ

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ζωής, Υγείας, Συντάξεων και Τραπεζοασφαλειών διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

«Ο συμπληρωματικός ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού ζητήματος  στην Ελλάδα»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 και ώρες 12.00 μ. - 2.00 μ.μ. στην Αίθουσα «Εσπερίδες» του ξενοδοχείου HILTON (διευθ. Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί Έρευνα Γνώμης που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Ε.Α.Ε.Ε. σε συνεργασία με την γνωστή εταιρία ερευνών OPINION Marketing Research με στόχο την αποτίμηση των ευρύτερων επιπτώσεων των πρόσφατων αλλαγών στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στο ρόλο της Ιδιωτικής Ασφάλισης ως παρόχου προγραμμάτων συμπληρωματικής σύνταξης.

Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων της Ε.Α.Ε.Ε. για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου συνταξιοδοτικού συστήματος στη χώρα μας, την ενεργοποίηση του τομέα των Επαγγελματικών Συντάξεων αλλά και την ενθάρρυνση των ιδιωτικών προγραμμάτων που έχουν ως στόχο τη συνταξιοδοτική αποταμίευση με την παράλληλη ενεργοποίηση μηχανισμών για τη εξασφάλιση των καταναλωτών.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχει ως βασική ομιλήτρια η κ. Λούκα Κατσέλη, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ως ομιλητές θα συμμετάσχουν, επίσης, ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς, Επιστημονικός Συνεργάτης ΓΣΕΕ και ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος Επιτροπής Ζωής, Υγείας, Συντάξεων και Τραπεζοασφαλειών της Ε.Α.Ε.Ε. Τις ομιλίες θα συντονίσει ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος.