MetLife Alico: Νέα πρόσθετα καθήκοντα για τον κ. Α. Βασιλείου

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ο κ. Ανδρέας Ε. Βασιλείου κατέχει τη θέση του Executive Vice President της MetLife Group Inc., διατηρώντας ταυτόχρονα τον τίτλο και τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της Εταιρίας. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MetLife τον Δεκέμβριο και ανακοινώθηκε από τον κ. W.J. Toppeta, President, MetLife International.

Πρόκειται για μια από τις ανώτατες θέσεις στην Διοίκηση της Εταιρίας σε διεθνές επίπεδο, καθώς o κ. Α. Βασιλείου αποτελεί πλέον Senior Officer της MetLife Group, Inc. Το γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση του έργου που έχει επιτελεσθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες

Ο κ. Α. Βασιλείου ξεκίνησε την καριέρα του στην Alico Ελλάδος το 1979 ως Chief Operating Officer και το 1982 έγινε Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας. Κατά το διάστημα 1989-1990 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Alico Ευρώπης, ενώ από το 1991 ανέλαβε καθήκοντα Regional President & CEO – Central & Eastern Europe, οδηγώντας στην δημιουργία και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η οποία σήμερα περιλαμβάνει 13 χώρες. 

Το 1995 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alico, ενώ το 2001 έγινε Ανώτερος Αντιπρόεδρος και το 2003 Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Εταιρίας. Επίσης, από τo 2001 έως το 2005 κατείχε παράλληλα τη θέση του Chairman της Alico στη Μέση Ανατολή, Αφρική και Νότια Ασία, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε επίσης μια σειρά ανώτατων θέσεων στη Διοίκηση της Εταιρίας σε διεθνές επίπεδο.