Μειώσεις σε 661 επώνυμα είδη

Ανάσα για τους καταναλωτές θα αποτελέσουν οι μειώσεις τιμών σε 661 επώνυμα είδη που συμφώνησε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με επιχειρήσεις της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου, ενώ σε άλλα 1509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές, καθώς οι επιχειρήσεις συμφώνησαν να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ.

Οι μειώσεις τιμών κυμαίνονται από 0,8% έως 38% και σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο, από τα 661 προϊόντα στα 126 οι τιμές μειώθηκαν στα τέλη του 2010, σε 434 οι μειώσεις γίνονται από την αρχή του χρόνου και στα υπόλοιπα 101 οι μειώσεις θα γίνουν από τα μέσα Ιανουαρίου έως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2011.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από τις μειώσεις αυτές προκύπτει όφελος 50 ευρώ το μήνα για μια τετραμελή οικογένεια ενώ πρόθεση του Υπουργείου είναι να διευρύνει τον κύκλο μειώσεων και σε άλλα αγαθά και υπηρεσίες, μετά από συναντήσεις με επιχειρηματίες περισσότερων κλάδων.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν είναι πραγματικές, δεν σχετίζονται με προσφορές και θα ισχύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011.