Εκκαθαριστής της ΕπΕΙΑ ο Γ. Βάσσης

Το ρόλο εκκαθαριστή για την εκκαθάριση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης η λειτουργία της οποίας έληξε την 1η Δεκεμβρίου, ανέλαβε ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕπΕΙΑ, κ. Γιάννης Βάσσης.

Ο διορισμός του προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που ορίζει ότι η θητεία του λήγει με την περάτωση της εκκαθάρισης που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου του 2011.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης ο Γιάννης Βάσσης εξουσιοδοτείται για τη διενέργεια των πράξεων άμεσης διαχείρισης των υποθέσεων λειτουργίας της ΕπΕΙΑ, όπως οι ασφαλιστικές, οι φορολογικές και οι τραπεζικές υποχρεώσεις μέχρι την κατάργηση της ΕπΕΙΑ και αυτές που θα προκύψουν μέχρι την εκκαθάρισή της. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η μεταφορά του κεφαλαίου της ΕπΕΙΑ στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής και στο Δημόσιο και η χορήγηση της προκαταβολής έναντι του του τελικού ποσού που θα πρέπει να μεταφερθεί στο νέο φορέα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο για τη σύνταξη του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής το κεφάλαιο που έχει σχηματιστεί από τις εισφορές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων στην ΕπΕΙΑ και το οποίο υπολογίζεται σε 15 εκατ. ευρώ, μεταφέρεται κατά το 1/10 στο Εγγυητικό Κεφάλαιο, ενώ τα υπόλοιπα 9/10 εισάγονται ως δημόσιο έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού.