Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις ασφαλιστικών πραγματογνωμόνων

Ολοκληρώθηκε η η δεύτερη σειρά πιστοποίησης επαγγελματιών ασφαλιστικών πραγματογνωμόνων μελών του Συλλόγου στα πλαίσια των οδηγιών της FUEDI.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιά, Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων http://www.labrmi-unipi.gr/el/normal/home,

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις είναι επαγγελματίες πραγματογνώμονες με πιστοποιημένες γνώσεις ασφαλιστικής παιδείας και δεξιότητες χειρισμού σοβαρών και πολυσύνθετων υποθέσεων ζημιών όλων των ασφαλιστικών κλάδων πλην τροχαίων ατυχημάτων.

Με την 2η σειρά εξετάσεων πιστοποιήθηκαν πραγματογνώμονες που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% των εν ενεργεία γραφείων πραγματογνωμόνων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών ζημιών είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της FUEDI της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Συλλόγων Πραγματογνωμόνων. Οι πιστοποιημένοι πραγματογνώμονες  το Ελληνικού Συλλόγου αναγνωρίζονται ως ισότιμοι επαγγελματίες με τους συναδέλφους από το εξωτερικό.

Ελενα Ερμείδου