Τι δήλωσε στην απολογία του ο Ψωμιάδης

Αθώος δήλωσε στην απολογία του ο Παύλος Ψωμιάδης, αρνούμενος τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος που του αποδίδονται στην περίπτωση της Ασπίς Κάπιταλ. 

Στην θορυβώδη απολογία του ο πρώην μέτοχος του ομίλου της Ασπίς Πρόνοια παραδέχθηκε τη δραστηριότητα της Ασπίς Κάπιταλ, την οποία όπως δήλωσε ίδρυσε «με στόχο την αγορά πακέτων μετοχών άλλων εταιρειών προκειμένου να πουληθούν σε μεταγενέστερο χρόνο με σκοπό το κέρδος». 

Απέκρουσε ωστόσο «τους ισχυρισμούς των εγκαλούντων ότι είχαν διαβεβαιώσεις πως τα ομόλογα είχαν την εγγύηση της Aspis Bank και εγγυημένη απόδοση», τους οποίους χαρακτήρισε ψευδείς. «Κανείς δεν διαβεβαίωνε τέτοια πράγματα», υποστήριξε. «Αυτό που συνέβαινε ήταν ότι συμπληρώναμε μια αίτηση προεγγραφής και κατέθεταν τα χρήματα σε λογαριασμούς που τηρούσε η Ασπίς Κάπιταλ, στην Aspis Bank ή στην Alpha Bank». 

Ο Παύλος Ψωμιάδης αιτιολόγησε τη μεταφορά των χρημάτων της Ασπίς Κάπιταλ σε προσωπικούς του λογαριασμούς, προκειμένου όπως είπε να πετυχαίνει καλύτερες αποδόσεις. «Το όνομα Ασπίς Κάπιταλ δημιουργούσε προσδοκίες στους συμβαλλόμενους για μεγαλύτερες απαιτήσεις» υποστήριξε ο κ. Ψωμιάδης, ενώ για «τα ποσά που έβαζα στο λογαριασμό μου είχα σχετικό δικαίωμα από τη γενική συνέλευση». Οι εξηγήσεις του ωστόσο δεν κρίθηκαν επαρκείς από τον 6ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκισή του. 

Σύμφωνα με τον κ.Ψωμιάδη ουδέποτε ασφαλιστές της Ασπίδος προσέγγισαν επενδυτές για την πώληση των ομολόγων της Κάπιταλ. «Εάν θέλαμε να χρησιμοποιούμε το δίκτυο των ασφαλιστών για να πουλήσουμε τα ομόλογα αυτά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πολλαπλάσιο αριθμό πωλήσεων. Δεν θα προλαβαίναμε να τυπώνουμε ομόλογα», υποστήριξε.  Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «οι επενδυτές που διέμεναν στην επαρχία, έρχονταν οι ίδιοι στην Αθήνα για να επενδύσουν τα χρήματά τους, ενώ για τη Θεσσαλονίκη εάν υπήρχαν αρκετά άτομα που εκδήλωναν ενδιαφέρον, στέλναμε υπάλληλο για τους συναντήσει και τους δώσει τις αιτήσεις».

Αναφερόμενος στον πρώην συνεργάτη του κ. Αναγνωστόπουλο βάσει της κατάθεσης του οποίου εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι «είναι τελείως αναξιόπιστος και ότι έτρεφε ζηλοφθονία στο πρόσωπό του. Σκοπεύω να υποβάλλω μήνυση σε βάρος του για όσα ψευδή κατέθεσε στον εισαγγελέα, ισχυριζόμενος ότι σχεδιάζω να εγκαταλείψω τη χώρα», κατέληξε.