Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ζητά ο ΣΕΒ

Την έντονη αντίθεση της εξέφρασε η ΓΣΕΕ στις προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΕΒ για εργασία έξι ημερών και μη καταβολή των υπερωριών στους εργαζομένους. 

Εργασία και το Σάββατο με χορήγηση συμπληρωματικής ανάπαυσης καθώς και συμψηφισμός των υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας σε ορίζοντα τετραμήνου περιλαμβάνονται στις προτάσεις του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα. Στα εργασιακά οι προτάσεις του ΣΕΒ προβλέπουν ακόμη να μειωθεί στο μισό (από 8 σε 4 %) το ποσοστό των προσλήψεων που καλύπτεται υποχρεωτικά από ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, κ.α.), να αναθεωρηθεί η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. 

Αργά χθες το βράδυ, ολοκληρώθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ, η συνάντηση των εκπροσώπων εργοδοτικών οργανώσεων με αντικείμενο τα εργασιακά, τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, στην οποία μετείχε και ο ομότιμος καθηγητής του Εργατικού Δίκαιου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουκιάδης, συντονιστής της διαβούλευσης που προηγήθηκε για τα θέματα μεσολάβησης και διαιτησίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση που είχε οριστεί για χθες το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για τα θέματα αυτά, ματαιώθηκε μετά τον αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου από μέλη του ΠΑΜΕ.