Νέα τιμολογιακή πολιτική στον κλάδο αυτοκινήτου από την Εθνική Ασφαλιστική

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί προς το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής η νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας για το 2011 στον κλάδο του αυτοκινήτου

Τα νέα τιμολόγια προβλέπουν, σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει μεσοσταθμικές αυξήσεις 5% για την αστική ευθύνη στα αυτοκίνητα ΙΧ, ενώ μεγαλύτερες αναμένεται να είναι οι αυξήσεις σε ειδικές κατηγορίες, όπως π.χ. τα ΤΑΧΙ και τα τουριστικά λεωφορεία. 

Η νέα τιμολογιακή πολιτική της Εθνικής Ασφαλιστικής, θα αποτελέσει πιλότο για την αγορά, που αναμένει την απόφαση της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου για να καθορίσει την πολιτική στον κλάδο του αυτοκινήτου. 

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, που διαθέτει συνολικό ασφαλισμένο στόλο άνω των 900.000 οχημάτων, είχε εφαρμόσει συντηρητική τιμολογιακή πολιτική για όλο το 2010, παγώνοντας τα ασφάλιστρα της αστικής ευθύνης, ενώ κατά το 2009 είχε εφαρμόσει περιορισμένες αυξήσεις της τάξης του 6%. 

Οι αυξήσεις είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής της δεύτερης φάσης προσαρμογής με την 5η κοινοτική οδηγία για την αύξηση των ανώτατων ορίων αποζημιώσεων, που θεσμοθετήθηκε και στη χώρα μας. 

Με βάση το σχετικό νόμο και από τον Ιανουάριο του 2011 η αποζημίωση σε περίπτωση σωματικής βλάβης, δεν μπορεί να είναι ανώτερη από 750 χιλιάδες ευρώ ανά θύμα, από 500 χιλιάδες ευρώ που ισχύει σήμερα. 

Αντίστοιχα, σε περίπτωση υλικής ζημιάς το ανώτατο όριο αποζημίωσης διαμορφώνεται σε 750 χιλιάδες ευρώ ανά ατύχημα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων, από 500 χιλιάδες ευρώ που ισχύει σήμερα. 

Τα όρια θα αυξηθούν εκ νέου από την 1η Ιανουαρίου 2012, ανεβάζοντας τα παραπάνω ποσά στο 1 εκατ. ευρώ ανά θύμα σε περίπτωση σωματικής βλάβης και στο 1 εκατ. ευρώ ανά ατύχημα σε περίπτωση υλικής ζημιάς.