Εκθέσεις για το Oracle® Exadata Database Machine

Εκθέσεις κορυφαίας εταιρείας αναλύσεων επισημαίνουν τις εξελίξεις όσον αφορά στο σύστημα Oracle® Exadata Database Machine και τις σχετικές μαρτυρίες πελατών:

• Η εταιρεία ερευνών αγοράς IDC δημοσίευσε πρόσφατα τρεις εκθέσεις για το σύστημα Oracle® Exadata Database Machine, βάσει των ανακοινώσεων και των συνεντεύξεων με πελάτες από το Oracle OpenWorld 2010. 

• Η έκθεση της IDC έχει τον τίτλο “Messages from Oracle OpenWorld 2010: Exadata Exceeds Expectation and MySQL Thrives (October 2010, Doc. #225293)” και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Οι μεγάλες προσδοκίες σχετικά με την απόδοση, τη διαχειρισιμότητα και την επεκτασιμότητα της τεχνολογίας Exadata είναι καλά τεκμηριωμένες».

• Στη συνέχεια, η έκθεση σχολιάζει ότι «Αυτό που έγινε σαφές από την αρχή, αλλά και ενισχύθηκε από πολλά πάνελ πελατών και από πολλές συνεντεύξεις με μεμονωμένους χρήστες, ήταν ότι οι ισχυρισμοί της Oracle σχετικά με την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και την επεκτασιμότητα του συστήματος Exadata δεν ήταν υπερβολικοί. Αντίθετα, αποδεικνύονται μετριοπαθείς όταν συγκρίνονται με την πραγματική εμπειρία».

• Το σύστημα Oracle Exadata Database Machine πρωταγωνιστεί επίσης και στις παρακάτω εκθέσεις της IDC:
o IDC, Oracle Shows Integrated Approach to Exadata, Exalogic Systems at Oracle OpenWorld (Σεπτέμβριος 2010, Αρ. εγγράφου lcUS2251610), και o IDC, Oracle OpenWorld 2010: The Exa-Storage Perspective (Οκτώβριος 2010, Αρ. εγγράφου 225366)

• Το σύστημα Oracle Exadata Database Machine είναι διαθέσιμο σε τέσσερις διαμορφώσεις: νέο Oracle Exadata X2-8 σε διαμόρφωση rack πλήρους μεγέθους, καθώς και Oracle Exadata X2-2 σε διαμορφώσεις ενός τετάρτου, μισού και πλήρους rack.
O William Hardie, Oracle Vice President, δήλωσε: «Το Oracle Exadata Database Machine αποτελεί υλοποίηση όσων υποσχεθήκαμε σχετικά με τις εξαιρετικές επιδόσεις για εφαρμογές OLTP (ηλεκτρονικής επεξεργασίας συναλλαγών) και αποθήκευσης δεδομένων, αλλά και σχετικά με τη μείωση του κόστους του IT χάρη στην ενοποίηση.  Οι οργανισμοί μετασχηματίζουν τον τρόπο με τον οποίο παρέχουν υπηρεσίες IT, αλλά και την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών, με το σύστημα Oracle Exadata Database Machine.»