Έπος αλλαγών χωρίς τέλος…

– Ο χρόνος μετρά αντίστροφα κυοφορώντας τις εξελίξεις που θα συνεπάρουν την αγορά

– Τα μηνύματα που λαμβάνονται, σε μια προσπάθεια ερμηνείας τους, αναδεικνύουν την ρευστότητα που επικρατεί και τις κινήσεις που επιχειρούνται για την δημιουργία ενός μετώπου άμυνας απέναντι σε μια απειλή που δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί

– Αρχικώς, οι διαμεσολαβούντες θα επιχειρούν –πλέον- κάτω από ενιαία ομπρέλα που τους προσφέρει η ήδη ανακοινωθείσα κοινή εκπροσώπησή τους, καθώς οι μέχρι σήμερα φορείς διαπίστωσαν ότι οι καιροί δεν αφήνουν περιθώρια για διαφοροποιήσεις

– Επίσης, οι ελληνικές ασφαλιστικές βρίσκονται στην διαδικασία προβληματισμού αναφορικά με την «ιδέα» περί συνεργασίας τους που κάποιοι καλλιεργούν

– Ευελπιστούν ότι το «ελληνικό στοιχείο» μπορεί να διατηρηθεί απέναντι στον ανταγωνισμό αρκεί να κάνει τις σωστές κινήσεις. Μόνο που κατά τις πληροφορίες μας δε φαίνεται να συμφωνούν όλοι οι έλληνες ιδιοκτήτες με αυτή την προσέγγιση.

– Επίσης οι τράπεζες ετοιμάζονται να εισέλθουν στην ασφαλιστική αγορά διεκδικώντας μερίδιο εργασιών στα νέα προϊόντα που μονοπωλούν την επικαιρότητα όπως τα συνταξιοδοτικ.

– Ωστόσο και οι εισπράξεις των ασφαλίστρων αρχίζουν να γίνονται πόλος πίεσης της αγοράς, καθώς οι εταιρείες αρχίζουν να βάζουν όρια  στους συνεργάτες τους για περιορισμό του χρόνου είσπραξης και απόδοσης των ασφαλίστρων.

– Την ίδια ώρα κατά τις πληροφορίες η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών προετοιμάζεται για εσωτερικές αλλαγές που θα της δώσουν νέα πνοή στο έργο της που αναμένεται ιδιαιτέρως βαρύ καθώς θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες που δημιουργούνται στην ασφαλιστική αγορά.

– Δεν πρέπει να παραβλεφθεί ότι υπάρχει και το θέμα του νομοσχεδίου για την διαφάνεια αλλά και κάποιες ακόμα «πτυχές» στην λειτουργία της αγοράς, τις οποίες η πολιτεία προτίθεται να ξεδιπλώσει.

– Αναμένονται και τα νέα από τις παραδοσιακές ασφαλιστικές

– Και έπονται και άλλες αλλαγές εκ των έσω…