Προγράμματα ασφαλιστικού λογισμικού από την PROFILE

Η PROFILE, με 20ετή δραστηριοποίηση στον τομέα του χρηματοοικονομικού λογισμικού και με εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναπτύσσει, παρέχει και υποστηρίζει λύσεις που καλύπτουν μεγάλο εύρος των επιχειρησιακών αναγκών των ασφαλιστικών εταιρειών. 

Συγκεκριμένα, μέσω της πλατφόρμας  FMS Insurance, παρέχονται λύσεις για τον Ασφαλιστικό κλάδο που καλύπτουν τους τομείς Asset Management, Cash Management, Liquidity Management & Collections. Παρακάτω, περιγράφεται ενδεικτική λειτουργικότητα και συγκριτικά πλεονεκτήματα:

1. Asset Management: Υποστηρίζει τη διαχείριση των επενδύσεων παρέχοντας (STP) ολοκληρωμένη λύση Front-Back, με δυνατότητα διασύνδεσης σε εξωτερικά συστήματα, ενώ προσφέρει μεταξύ άλλων παρακολούθηση κόστους και υπολογισμό καθημερινής αποτίμησης και απόδοσης των Χαρτοφυλακίων και προηγμένο Bond Portfolio reporting. 

2. Cash Management: Υποστηρίζει την ολοκληρωμένη και πολυ-νομισματική προσέγγιση σε όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση ταμειακών ροών

3. Liquidity Management και Collections: Υποστηρίζει το βέλτιστο σχεδιασμό σε συνθήκες αβεβαιότητας, όσον αφορά στον ταμειακό προγραμματισμό καθώς και στην κάλυψη των εργασιών επικοινωνίας με τους χρεώστες (ανάθεσης του εισπρακτικού έργου, παρακολούθησης κ.ά.). 

Επιπλέον, προσφέρει:

4. Λύση ψηφιοποίησης, αποθήκευσης και επανάκτησης περιεχομένου: Προσφέρει σημαντική μείωση του χρόνου επεξεργασίας εγγράφων με αξιόπιστη ψηφιοποίηση τους (συμβόλαια, εγγυητικές κ.ά.) και αποθήκευσή τους σε φάκελο πελάτη με ασφαλή πρόσβαση. 

5. Λύση διαχείρισης πελατοκεντρικής σχέσης (CRM): Υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα λειτουργικότητας επιτρέποντας τη διαχείριση και ανάλυση στοιχείων των πελατών για αμεσότερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση. Επίσης, αποτελεί αξιόπιστο εργαλείο στη βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης. 

6. Λύση κανονιστικής συμμόρφωσης σύμφωνα με την οδηγία Solvency II, μέσω ισχυρών και αξιόπιστων συνεργασιών, με οίκους λογισμικού του εξωτερικού.