Οι εταιρείες λογισμικού στηρίζουν την ασφαλιστική βιομηχανία

Ρόλο πρωτεύουσας σημασίας διαδραματίζουν οι εταιρείες πληροφορικής, οι οποίες προσφέρουν μία ευρύτατη σειρά εφαρμογών με καίριες λύσεις και ευελιξία για τη λειτουργικότητα των ασφαλιστικών εταιρειών.  

Χρόνο με το χρόνο οι εξελίξεις της τεχνολογίας συνδέονται άρρηκτα με την ασφαλιστική αγορά και αποτελούν το θεμέλιο λίθο για την περαιτέρω ανάπτυξη της. Σήμερα τα προϊόντα λογισμικού καλύπτουν μία ευρύτατη γκάμα υπηρεσιών και θεωρούνται το εφαλτήριο για την ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη των ασφαλιστικών εταιρειών.

Έχοντας ιδιαίτερη γνώση της ασφαλιστικής βιομηχανίας πολυάριθμες εταιρείες λογισμικού σχεδιάζουν και παρέχουν ολοκληρωμένα και καινοτόμα προγράμματα, που απευθύνονται  σε ασφαλιστικές εταιρείες, μεσίτες, πράκτορες, συντονιστές και agents, καλύπτοντας όλο το φάσμα των υφιστάμενων εργασιών.

Η ανάγκη των εταιρειών για τη διαχείριση τεράστιου όγκου δεδομένων με ταχύτητα και ακρίβεια, η παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πελάτες, η διασύνδεση και πρόσβαση σε στοιχεία-δεδομένα συνεργατών, η άμεση παρακολούθηση των απαιτήσεων και υποχρεώσεων της επιχείρησης, η εύρυθμη λειτουργία και επικοινωνία των τμημάτων κάθε εταιρείας αποτελούν μερικές από τις βασικές λειτουργίες που προσφέρουν οι εταιρείες λογισμικού και ταυτόχρονα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Προγράμματα λογισμικού για κάθε ανάγκη της ασφαλιστικής αγοράς  

Προγραμματα λογισμικού για όλες τις απαιτήσεις διατίθενται στην αγορά από μεγάλο αριθμό εταιρειών, καλύπτοντας ευρύτατη γκάμα ασφαλιστικών υπηρεσιών, που αποτελούν τη βάση καθημερινών εργασιών για ασφαλιστές και μεσίτες.
Στις βασικές υπηρεσίες των προγραμμάτων λογισμικού συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:

• Βάσεις δεδομένων που περιέχουν πλήθος πληροφορίες για την εκτίμηση των υφιστάμενων πελατών των εταιρειών και την αύξηση των πωλήσεων μακροπρόθεσμα (CRM)

• Πλήρης απεικόνιση στοιχείων Χαρτοφυλακίου (ανεξόφλητα συμβόλαια, λήξεις συμβολαίων, πορεία παραγωγής) 

• Ηλεκτρονική αρχειοθέτηση δεδομένων

• Τιμολογήσεις Ασφαλιστικών προϊόντων

• Συστήματα διαχείρισης κινδύνου

• Εκδόσεις Συμβολαίων

• Υπηρεσίες αποκλειστικά μέσω του internet

• Διασύνδεση συνεργατών