«Ζητείται» Επίτροπος για τη Vdv Leben

Αίτημα για το διορισμό Επιτρόπου στην VDV Leben έχει υποβάλλει ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Αθ. Σακελλαρίου και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται από τις εποπτικές αρχές. Η πρόταση για το διορισμό Επιτρόπου φαίνεται ότι προκρίνεται ως λύση και από την εποπτική αρχή, αλλά παρά το γεγονός ότι το θέμα απασχόλησε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕπΕΙΑ, δεν ελήφθη σχετική απόφαση. 

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει υποχρεωθεί σε παύση εργασιών από τις αρχές Οκτωβρίου μετά τον έλεγχο που αποκάλυψε ότι η εγγυητική επιστολή για την κάλυψη των αποθεμάτων της ύψους 45 εκατ. ευρώ ήταν πλαστή. 

Το θέμα έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη, ενώ απασχολεί ήδη και τις γερμανικές εποπτικές αρχές στο βαθμό που η εταιρεία διατηρούσε δραστηριότητα με την μορφή της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών. 

Η δυνατότητα διορισμού Επιτρόπου σε ασφαλιστική εταιρεία, προβλέπεται στον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι για τη σύσταση Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής και παρά το γεγονός ότι προκρίνεται ως λύση στην περίπτωση της VDV Leben, η απόφαση προσκρούει στη μεταβατική περίοδο για τη μεταφορά  της εποπτείας από την  ΕπΕΙΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος .