Για νέο «άλμα» ετοιμάζεται η Εθνική Ασφαλιστική

Σε δυναμική ανάκαμψη προχωρεί η Εθνική Ασφαλιστική έχοντας στη «φαρέτρα» της μια σειρά από παρεμβάσεις, που όχι μόνο θα υλοποιήσουν τον στόχο διατήρησής της στην ηγετική θέση του κλάδου αλλά θα της δώσουν και περιθώρια νέων κινήσεων απόδοσης κερδοφορίας.

Τα πρώτα θετικά μηνύματα που επιβεβαιώνουν την πορεία της Εθνικής έρχονται από τα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία περιορίζει δραστικά τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος

Αυτό φαίνεται καθαρά από τα πρόσφατα στοιχεία τα οποία εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και αφορούν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου τα οποία είναι βελτιωμένα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο τόσο σε λειτουργική όσο και σε καθαρή βάση.

Συγκεκριμένα το λειτουργικό αποτέλεσμα υπήρξε κερδοφόρο κατά 30 εκατ. ευρώ, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 3,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 21,3 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2009, υποβοηθούμενο από την καλή πορεία του κλάδου πυρός και του κλάδου αυτοκινήτου.

Είναι προφανές ότι μετά από ένα διάστημα εντατικών χειρισμών της διοίκησης προκειμένου να φέρουν την εταιρεία σε θέση αντιμετώπισης των επιπτώσεων που έχει στην αγορά η οικονομική κρίση τώρα η Εθνική περνά πλέον σε φάση καθορισμού νέων στόχων.