ΕΙΑΣ: «Διαχείριση & διακανονισμός ζημιών στον κλάδο περιουσίας»

Σεμιμνάριο με θέμα «Διαχείριση & διακανονισμός ζημιών στον κλάδο περιουσίας» διοργανώνει το ΕΙΑΣ στις 23, 24 και 26 Νοεμβρίου. Στόχος του προγράμματος είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των στελεχών που ασχολούνται με τις εμπράγματες ασφαλίσεις στην εκτίμηση και το διακανονισμό ζημιών, με έμφαση σε όσα πρέπει να εστιάζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις αποζημιώσεις σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Έμφαση θα δοθεί σε μελέτες περιπτώσεων, ενώ θα υπάρχουν και αξιόλογοι προσκεκλημένοι ομιλητές.

Το σεμινάριο ενδιαφέρει τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους διαμεσολαβούντες, για την επιμόρφωση των στελεχών τους στο θέμα των εκτιμήσεων και του διακανονισμού ζημιών και απευθύνεται σε υπαλλήλους Ασφαλιστικών Εταιριών που ασχολούνται κυρίως με τις αποζημιώσεις εμπραγμάτων ασφαλίσεων, αλλά και σε αυτούς που ασχολούνται με την ανάληψη των αντιστοίχων κινδύνων, ώστε να αποκτήσουν σφαιρικότερη αντίληψη του αντικειμένου τους, καθώς και στους παραγωγικούς συνεργάτες των Ασφαλιστικών Εταιριών που προσφέρουν και προωθούν ασφαλιστικές καλύψεις εμπραγμάτων ασφαλίσεων στην πελατεία τους.

Το Σεμινάριο θα είναι διάρκειας 20 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, Λ. Συγγρού 106, στον 5ο όροφο: 

Τρίτη 23 Νοεμβρίου: 15:30 – 20:30
Τετάρτη 24 Νοεμβρίου: 15:30 – 20:30
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου: 09:00 – 15:45 

Συντονιστής του Σεμιναρίου θα είναι ο κ. Βήχας Βασίλης – Διευθύνων Σύμβουλος της «Μέντωρ Πραγματογνώμονες – Εκτιμητές – Μηχανικοί Α.Ε.», Chartered Surveyor – Valuer, FRICS, ο οποίος θα είναι και Εισηγητής, καθώς και ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ οι κ.κ.:
Ασσαριώτης Στέλιος, εταίρος της BMS Insurance & Reinsurance Brokers, Κουκάς Αθανάσιος – Υπεύθυνος Εκτιμήσεων Ζημιών της «Μέντωρ Πραγματογνώμονες – Εκτιμητές – Μηχανικοί Α.Ε.», MSc σε Risk Mgt.,
Λάιος Κων/νος – Δικηγόρος, Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας της «Ιντεραμέρικαν ΕΕΑΖΑΕ», Μανιάτης Δημήτρης, Υπεύθυνος αποζημιώσεων της VICTORIA AAEZ, Μπακάλης Ευάγγελος – Διευθυντής Κλάδου Πυρός της «GROUPAMA-Φοίνιξ», και η κα Ξυδού Εργίνα – Πιστοποιημένη Εκτιμήτρια Έργων Τέχνης MRICS. 

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν: 

Οικονομική κρίση: Τι διαφοροποιεί τη δουλειά μας –Τι πρέπει να προσέχουμε – Ενημέρωση- Πληροφοριοληψία
Στοιχεία διακανονισμού ζημιών: Διαχείριση ζημιών – αποζημίωση – συνασφάλιση – αντασφάλιση. 

Είδη πραγματογνωμοσυνών: Ενέργειες πραγματογνωμόνων αναλόγως ενεργοποιούμενης καλύψεως (φωτιά, νερά, κλοπή, σεισμός, αστική ευθύνη, κ.λπ.) και είδους κινδύνου (κατοικία, εμπορικός ή βιομηχανικός κίνδυνος). 

Η νομική διάσταση: Νομοθετικό πλαίσιο, πραγματογνώμονες και αποζημιώσεις, επανεισπράξεις αποζημιώσεων, προσωπικά δεδομένα και έρευνα, δικαστήρια, διαιτησίες, παρουσίαση περιπτώσεων. 

Ενέργειες για περιστολή ζημιών: Χρήση ειδικών επιστημόνων / εργαστηρίων, Συνεργασία με αρχές (ΠΥ – ΕΛΑΣ – ΛΙΜΕΝΙΚΟ – ΕΜΥ – ΤΑΣ κ.λ.π.). 

Εκτιμήσεις ζημιών: Μεταβολές τιμών σε υλικά, εργασία, μηχανήματα, σκεύη κ.λπ., Διεθνή Εκτιμητικά Πρότυπα – Βάσεις εκτίμησης για ασφαλιστική χρήση, Εκτίμηση κτιριακών εγκαταστάσεων, Εκτίμηση μηχανολογικού εξοπλισμού & Η – Μ εγκαταστάσεων, Εκτίμηση επίπλων και σκευών, Εκτίμηση πολυτίμων αντικειμένων, Εκτίμηση αξιών αποθεμάτων. 

Η ζημιά με τα μάτια των διαμεσολαβούντων -/Μελέτη περιπτώσεων (case studies) 

Δικαίωμα Συμμετοχής:
 320€ για τα μέλη του Ε.Ι.Α.Σ. και
 380€ για τα μη μέλη.

Για τις Εταιρίες – Μέλη που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή σε αυτό το σεμινάριο, τα δίδακτρα διαμορφώνονται ως εξής:
 280€ (από 3 – 5 άτομα)
 270€ (από 6 – 10 άτομα)
 250€ (άνω των 10 ατόμων)

Για τις Εταιρίες μη Μέλη που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή σε αυτό το Σεμινάριο, τα δίδακτρα διαμορφώνονται ως εξής:
 340€ (από 3 – 5 άτομα)
 320€ (από 6 – 10 άτομα)
 300€ (άνω των 10 ατόμων) 

Για συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: στα τηλέφωνα του ΕΙΑΣ: 210 92.19.660 – 684, E-mail: eiasinfo@eias.gr, Σοφία Σοφικίτου – Συντονίστρια Ενεργειών Κατάρτισης & Σπουδών.