«Σύγχρονη Ασφαλιστική Διαμεσολαβηση» από το ΕΙΑΣ

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στο Πρακτορειακό δίκτυο και ιδιαίτερα στους επιχειρηματίες που βλέπουν τις εξελίξεις που έρχονται. Οι αλλαγές στις προμήθειες, στον τρόπο είσπραξης των ασφαλίστρων στην αξιοπιστία της ανάληψης των κινδύνων, είναι σημαντικές και επαναπροσδιορίζουν τις σχέσεις Πράκτορα – Εταιρίας και Πράκτορα – Πελάτη.

Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας για την προσαρμογή στις υπάρχουσες συνθήκες είναι ελάχιστος. Η εποπτική αρχή ήδη έχει θέσει τα κριτήρια και το πλαίσιο που θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις. 

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.) δημιουργεί ένα Καινοτόμο Πρόγραμμα που απαντά στις παραπάνω προκλήσεις και παρέχει στον επιχειρηματία διαμεσολαβητή τις γνώσεις και τα εφόδια, προκειμένου να εντοπίσει και να «θεραπεύσει» πιθανές αδυναμίες, αναπτύσσοντας παράλληλα τα δυνατά σημεία της επιχείρησης του. 

Παράλληλα το πρόγραμμα αυτό παρέχει Δίπλωμα Παρακολούθησης ιδιαίτερα χρήσιμο για τις μελλοντικές συνεργασίες σας.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι 20 εκπαιδευτικές ώρες, και προκειμένου να συνδυαστεί με την δύσκολη καθημερινότητα σας, τα μαθήματα θα διεξάγονται μία φορά την εβδομάδα, και θα πραγματοποιούνται στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, Λ. Συγγρού 106, στον 5ο όροφο τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου: 14.00 – 18.15
Παρασκευή 19 Νοεμβρίου: 14.00 – 18.15
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου: 14.00 – 18.15
Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου: 14.00 – 18.15

Εισηγητές του Προγράμματος θα είναι οι κ.κ.: Νικολάκος Χρύσανθος – Μεσίτης Ασφαλίσεων – Ορκωτός Πραγματογνώμων – Μηχανικός, Κατσαϊδώνης Παναγιώτης – Γενικός Διευθυντής της εταιρίας PK Data software και Λευθεριώτης Σπύρος – Εντεταλμένος Σύμβουλος – Μέλος Δ.Σ. ΕΙΑΣ – πρ. Γεν. Δ/ντής της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα θέματα που θα αναπτυχθούν στις παρακάτω ημερομηνίες:
Πέμπτη 11 & Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 

 Εξειδικευμένη Γνώση
(Έλεγχος επάρκειας γνώσεων σύμφωνα με την Νέα Οδηγία της ΕΠΕΙΑ Σ.Α. 188/2/02.08.2010 
 Το Πλαίσιο Λειτουργίας
(Ευθύνες του Ασφαλιστικού Πράκτορα για την ανάληψη και διαχείριση του Κινδύνου) 

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου & Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου
 Οργάνωση σύγχρονου Γραφείου
(Μέθοδοι – τακτικές και διαδικασίες, ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης καθώς και τήρηση των κανόνων της Εποπτικής Αρχής -βάση της Νέας Οδηγίας της ΕΠΕΙΑ Σ.Α. 188/2/02.08.2010. Αξιοποίηση μηχανογραφικών εφαρμογών που μειώνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας και προωθούν την ανάπτυξη των εργασιών. Στοιχεία που είναι ιδιαίτερα αναγκαία και κρίσιμα στην περίοδο που διανύουμε.
 Εργαλεία Μηχανογραφικής Υποστήριξης

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010. 
Δικαίωμα Συμμετοχής: 200€

Για συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: στα τηλέφωνα του ΕΙΑΣ: 210 92.19.660 – 684, E-mail: eiasinfo@eias.gr, Σοφία Σοφικίτου – Συντονίστρια Ενεργειών Κατάρτισης & Σπουδών.