Διημερίδα Υγείας από τον IFHP και την Interamerican

Η Interamerican φιλοξένησε πρόσφατα στην Αθήνα κλιμάκιο του International Federation of Health Plans, του οποίου η ελληνική ασφαλιστική εταιρεία αποτελεί μέλος. Πρόκειται για παγκοσμίου κύρους οργανισμό στον τομέα των ασφαλειών υγείας, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1968 και αριθμεί σήμερα περίπου 100 εταιρείες μέλη σε 30 χώρες. 

Οι προσκεκλημένοι προέρχονταν από κορυφαίες εταιρείες του χώρου, όπως η Kaiser Permanente (ΗΠΑ), η Medibank (Αυστραλία), η Adeslas (Ισπανία) και η VHI (Ιρλανδία).

Tον εναρκτήριο χαιρετισμό της διημερίδας απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican, Γ. Κώτσαλος. Το στίγμα της στρατηγικής της εταιρείας στον κλάδο έδωσε ο Γενικός Διευθυντής Υγείας Γ. Βελιώτης, τονίζοντας τη στροφή προς τα ετησίως ανανεούμενα προγράμματα ασφάλισης, καθώς και την έμφαση στον συνδυασμό υψηλής ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών και προσιτού κόστους.

INTERAMERICANΗ σημερινή μορφή της ελληνικής αγοράς υγείας και το πλαίσιο της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας παρουσιάστηκαν αντιπροσωπευτικά από τον Κ. Σουλιώτη, πρόεδρο του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), τη Χ. Γκόλνα, Διευθύντρια Πολιτικής Υγείας της ROCHE Hellas και την Μ. Κάβουρα, Προϊσταμένη Υποθέσεων Υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, πραγματοποιήθηκε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετασχόντων επί του θέματος των ασφαλιστικών συστημάτων υγείας. Παρουσιάστηκε, επίσης, αναλυτικά το πρόγραμμα υγείας της Interamerican και η δραστηριότητα της Αθηναϊκής Κλινικής και του Πολυϊατρείου Medifirst και ακολούθησε σχολιασμός σχετικά με την υπάρχουσα εμπειρία από τις εταιρείες-μέλη. 

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν με την ολοκλήρωση των συναντήσεων ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για την Interamerican, με κύρια στοιχεία αναφοράς τη μοναδικότητα του προγράμματος υγείας Medisystem και τις σύγχρονες υποδομές και λύσεις που προσφέρει, στα πλαίσια μιας αγοράς που εμφανίζεται σταδιακά όλο και πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη και έτοιμη να υποδεχτεί νέες προτάσεις ιδιωτικής ασφάλισης στην υγεία.