Η νέα έκδοση της EuroCharity είναι εδώ!

Επιθυμώντας να αναδείξει και να φέρει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις νέες τάσεις των κοινωνικά υπεύθυνων και βιώσιμων επενδύσεων, η EuroCharity ανακοινώνει την έκδοση του τέταρτου τόμου της σειράς EuroCharity Yearbook με τίτλο «The Future of Responsible Investing».

Η EuroCharity, το σημείο αναφοράς για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την Πράσινη Οικονομία, θα επιχειρήσει και φέτος να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες και στην επενδυτική κοινότητα. Στη φετινή, αγγλόφωνη έκδοση επιλεγμένες επιχειρήσεις και οργανισμοί θα παρουσιάσουν την ταυτότητα, τις καλές πρακτικές και τη φιλοσοφία τους σε θέματα διακυβέρνησης και κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας και υπεύθυνων επενδύσεων.

Εκτός από τις παρουσιάσεις των επιχειρήσεων, την πολυτελή έκδοση θα συμπληρώσουν μηνύματα σημαντικών προσωπικοτήτων, άρθρα αλλά και κείμενα-μελέτες ειδικών από το χώρο της επιχειρηματικότητας και των κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων, ακαδημαϊκών, πολιτικών εκπροσώπων, δημοσιογράφων καθώς και εκτενές φωτογραφικό υλικό.

Ανάμεσα στις σημαντικές προσωπικότητες που έχουν τιμήσει με τη συμμετοχή τους την έκδοση EuroCharity Yearbook είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, ο πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η σειρά εκδόσεων EuroCharity Yearbook, μετρά ήδη τρεις εκδόσεις: Το 2007 κυκλοφόρησε το λεύκωμα «Το Πνεύμα του Δάσους» με θέμα τη συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου στην επούλωση των πληγών από τις καταστροφικές πυρκαγιές εκείνης της χρονιάς. Το 2008 το «EuroCharity Yearbook: Πράσσειν Έλλογα» έδωσε βήμα διαλόγου και προβληματισμού στην ανερχόμενη «Πράσινη Οικονομία» προσεγγίζοντας τις τρείς βασικές διαστάσεις της: την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα. Το 2009 υπό τον τίτλο «Είναι θέμα κουλτούρας…» η σειρά εκδόσεων συνέχισε την παρεμβατική της πορεία διαπραγματευόμενη ζητήματα κουλτούρας σε ατομικό, εταιρικό και εθνικό επίπεδο.

Το νέο λεύκωμα «EuroCharity Yearbook 2010: The Future of Responsible Investing» αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παρουσιαστεί στο κοινό σε ειδική εκδήλωση τον Ιούνιο του 2011.

Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην έκδοση: Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010.

Για πληροφορίες αναφορικά με το σειρά εκδόσεων «EuroCharity Yearbook» επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της EuroCharity: http://www.eurocharity.gr/el/yearbook ή επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Τσιακαλάκη στο 210 747 5845-8 ή μέσω E-mail στο george.tsiakalakis@eurocharity.org.