Δικαιώθηκαν οι ασφαλιστές για την Audatex

Την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού που προέβλεπε την επιβολή προστίμου 33 εκατ. ευρώ σε βάρος των Εθνική Ασφαλιστική, Interamerican, Αγροτική Ασφαλιστική και Groupama Φοίνιξ – για τη λειτουργία της Audatex Hellas, αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό δικαστήριο, εξετάζοντας την προσφυγή μιας εκ των προαναφερόμενων εταιρειών, έκρινε άκυρη την επίμαχη απόφαση, καθότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ακροαματική διαδικασία προήδρευσε μέλος της Αρχής που δεν προβλεπόταν από το καταστατικό της.
 
Πλέον, η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή καλείται είτε να επανεξετάσει την υπόθεση, είτε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό την ανατροπή της ακυρωτικής απόφασης.
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 460/V/2009 απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής επιβλήθηκε πρόστιμο 13,6 εκατ. ευρώ, κατά της Αγροτικής Ασφαλιστικής 5,3 εκατ. ευρώ, της Interamerican 8,6 εκατ. ευρώ και της Groupama Φοίνιξ 5,1 εκατ. ευρώ.