Οι «εκπλήξεις» του άρθρου 6

Για τον Οκτώβριο ανέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης την έκδοση των αποφάσεων που θα αφορούν στις εταιρείες οι οποίες θα υπαχθούν στο άρθρο 6 του ν.δ.400/70 όπως ισχύει.
 
Πηγές του Insurance World αναφέρουν ότι η λίστα των υπό ένταξη εταιρειών στο ευνοϊκό άρθρο περιλαμβάνει περί τις 10 ασφαλιστικές, μια εκ των οποίων δεν ανήκει στη λίστα των γνωστών… υπόπτων του κλάδου.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Επ.Ε.Ι.Α. αποφάσισε να παρατείνει και το χρόνο έκδοσης του σχεδίου απόφασης για τον Κώδικα Δεοντολογίας περί διαμεσολάβησης στην ασφαλιστική αγορά.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, στις προθέσεις της Επιτροπής είναι να κλείσει, πριν παραδώσει την εποπτεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, τόσο τις δύο προαναφερόμενες εκκρεμότητες, όσο και το θέμα που άνοιξε δίνοντας σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο απόφασης για την είσπραξη των ασφαλίστρων.
 
Σημειώνεται ότι, οι ασφαλιστικές εταιρείες επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τελευταίο αυτό θέμα, διότι θα τις βοηθήσει να περιορίσουν τους χρόνους πληρωμών των ασφαλίστρων, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους, αλλά και εξασφαλίζοντας κεφάλαια για τα αποθέματά τους σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο λόγω της εγχώριας κρίσης.