Ευκαιρίες σε νέες αγορές

Είναι γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες στην προσπάθειά τους να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό και προκειμένου να διευρύνουν την γκάμα των προσφερόμενων προς τον πελάτη προϊόντων, έχουν δημιουργήσει νέα προγράμματα και υπηρεσίες οι οποίες δεν αφορούν αμιγώς σε ασφαλίσεις. 

Συνδυάζονται όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, με ασφαλιστικά προϊόντα, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες του πελάτη. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί η υπέρμετρη διεύρυνση μπορεί να οδηγήσει σε αποπροσανατολισμό του συνεργάτη και κατ΄ επέκταση και του πελάτη με άσχημα αποτελέσματα για όλες τις πλευρές.

Σε κάθε νέα αγορά πάντως, υπάρχουν ευκαιρίες. Στη δυνατότητα κάθε ασφαλιστικής εταιρείας είναι να μετατρέψει τις ευκαιρίες αυτές στον προσπορισμό βραχυχρόνιου ή μακροχρόνιου οφέλους. 

Όταν οι εταιρείες σχεδιάζουν προϊόντα που σέβονται τον καταναλωτή και ταυτόχρονα δεν έχουν ως στόχο την πρόσκαιρη «αρπαγή» μεριδίου της αγοράς, αυτές οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες αποδεδειγμένα θα κινηθούν με γνώμονα την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, θα βγουν κερδισμένες από την «επέκταση» αυτή.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ είναι μια ασφαλιστική εταιρεία με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Έχει ξεχωριστή αντίληψη στην παροχή προγραμμάτων και υπηρεσιών προς τον πελάτη. 

Από πολύ νωρίς είχαμε αφουγκραστεί τις ανάγκες αυτές. Ξεκινήσαμε με μια κάρτα επιστροφής ασφαλίστρων το 1990 και σήμερα έχοντας δημιουργήσει έναν ειδικευμένο κλάδο ασφάλισης, τον κλάδο ποιότητας ζωής και αρκετά προϊόντα ειδικών παροχών ως προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του πελάτη και να διαθέτουμε προϊόντα με βάση τις ανάγκες του και όχι με βάση το δικό μας προγραμματισμό.

Πιστωτικές κάρτες, αμοιβαία κεφάλαια, τεχνική και οικιακή υποστήριξη, νομική προστασία, παροχή στέγης,  είναι μερικοί από τους τομείς, που η Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ ήδη δραστηριοποιείται.

Οι παραδοσιακοί ασφαλιστές της εταιρείας μας, έχουν μετατραπεί με εξειδικευμένα δίκτυα πωλήσεων. Στην Ευρωπαϊκή Πίστη διαθέτουμε άρτιο σύστημα εκπαίδευσης, τόσο στο πιστοποιημένο εκπαιδευτικό μας κέντρο όσο και στην περιφέρεια. 

Συνεχείς εκπαιδεύσεις, portal συνεργατών, ηλεκτρονική πλατφόρμα i-learn, είναι μερικά από τα εφόδια που έχει σήμερα το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας, για να ενημερώνεται και να αντλεί όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση των πελατών μας.

Ειδικότερα, από το 1990 έχουμε δημιουργήσει την κάρτα επιστροφής ασφαλίστρων Lifecard, παρέχοντας στους πελάτες μας τη δυνατότητα να καταβάλλουν λιγότερα έως καθόλου ασφάλιστρα.

Από το 1990 έχουμε συστήσει την εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να πραγματοποιούν, αν το επιθυμούν, τις επενδύσεις τους σε αμοιβαία κεφάλαια τόσο της εταιρείας όσο και της αγοράς συνολικά.

Από το 2000 έχουμε δημιουργήσει σε συνεργασία με την Eurobank το πρόγραμμα παροχής στέγης Easy House, παρέχοντας στους πελάτες μας τη δυνατότητα να αποκτήσουν δικό τους σπίτι, χωρίς εξόφληση κεφαλαίου, με πληρωμή μόνο τόκων και ασφαλίστρων.

Από το 2000 έχουμε δημιουργήσει τον κλάδο ποιότητας ζωής, παρέχοντας στους πελάτες μας μέσω της θυγατρικής μας εταιρείας Alter Ego, τη δυνατότητα επίλυσης των καθημερινών τους προβλημάτων. Τεχνική βοήθεια στο σπίτι και στο γραφείο, Νομική Προστασία, ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια, είναι κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρονται. 

Από το 2006 έχουμε δημιουργήσει σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, την Lifecard Credit, την πρώτη κάρτα πληρωμής ασφαλίστρων σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις και το 2007 την Ευρωπαϊκή Πίστη Lifecard Visa, την πρώτη κάρτα πληρωμής ασφαλίστρων σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις και επιστροφής ασφαλίστρων σε κάθε αγορά τους.

Όλες μας οι ενέργειες στηρίχθηκαν σε αυτό που σας ανέφερα πιο πριν: σχεδιάζουμε και διαθέτουμε προϊόντα με βάση τις ανάγκες του πελάτη και όχι με βάση το δικό μας προγραμματισμό. Και μέχρι στιγμής οι επιλογές μας, μας δικαιώνουν.