Προγράμματα Ειδικών Ασφαλίσεων από την Allianz

Η Allianz παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, tour operators, αρχιτέκτονες – μηχανικούς και τεχνικά έργα

Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Σύμφωνα με πρόσφατη οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής πρέπει να κατέχει επαρκείς γνώσεις και ικανότητες για να ασκήσει το επάγγελμα του ενώ παράλληλα οφείλει να διαθέτει ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης για ενδεχόμενα λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να προκύψουν κατά την άσκηση της δραστηριότητάς του από την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων.

Η εφαρμογή  της σχετικής οδηγίας παρέχει μεγαλύτερη προστασία στον καταναλωτή και παράλληλα δημιουργεί ένα πλαίσιο κανόνων ώστε οι εταιρίες αλλά και τα άτομα που διαμεσολαβούν μεταξύ αυτών και των καταναλωτών, να παρέχουν εγγυήσεις και να αναλαμβάνουν την επαγγελματική ευθύνη για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους.

Tour Operators

Η ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων  καλύπτει την Αστική Ευθύνη έναντι των ταξιδιωτών για σωματικές βλάβες / θάνατο ή / και υλικές ζημιές που τυχόν συμβούν κατά τη διάρκεια οργανωμένων ταξιδιών που αναλαμβάνει ο tour operator.

Επιπλέον, καλύπτονται οι ταξιδιώτες για τις καθαρώς οικονομικές τους απώλειες, καθώς και για τον επαναπατρισμός τους σε περίπτωση πτώχευσης ή αφερεγγυότητας του ασφαλιζόμενου tour operator.

Σημειώνεται ότι «οργανωμένο ταξίδι» θεωρείται ο προκαθορισμένος συνδυασμός δύο τουλάχιστον από τις ακόλουθες υπηρεσίες: α) Μεταφορά, β) Διαμονή και γ) Παροχή τουριστικών υπηρεσιών μη συμπληρωματικών της μεταφοράς ή της διαμονής, που αντιπροσωπεύουν όμως σημαντικό τμήμα του ταξιδιού με την προϋπόθεση ότι η τιμή πώλησης του αποτελεί «πακέτο» και η υπηρεσία υπερβαίνει τις 24 ώρες ή περιλαμβάνει διανυκτέρευση.

Αρχιτεκτόνων / Μηχανικών

Με το πρόγραμμα Αρχιτεκτόνων / Μηχανικών καλύπτεται η Επαγγελματική Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων για σωματικές βλάβες / θάνατο ή / και υλικές ζημιές που οφείλονται σε αμέλεια ή παραλείψεις δικές σας ή των προσώπων που έχει στην υπηρεσία του ο ασφαλισμένος και σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με την άσκηση του επαγγέλματός του ως Αρχιτέκτονα / Μηχανικού, είτε στα πλαίσια του συνόλου της επαγγελματικής του δραστηριότητας, είτε στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης εργασίας που έχετε αναλάβει. H εργασία αυτή μπορεί να αφορά μελέτη ή/και επίβλεψη τεχνικού έργου.

Κατά Παντός Κινδύνου Τεχνικών Έργων

Η Allianz Ελλάδος διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία έχοντας πολυετή πείρα στον κλάδο των τεχνικών ασφαλίσεων. Το χαρτοφυλάκιο τεχνικών ασφαλίσεων της εταιρείας συμπεριλαμβάνει σημαντικά έργα υποδομής όπως το Αττικό Μετρό,  η Εγνατία οδός, ο προαστικός σιδηρόδρομος καθώς και άλλα κτιριακά, ενεργειακά, και μηχανολογικά έργα.

Με την ασφάλιση κατά παντός κινδύνου Τεχνικών Έργων ο ασφαλισμένος καλύπτεται για τις ξαφνικές και αιφνίδιες ζημιές που θα συμβούν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης έργων Πολιτικού Μηχανικού (π.χ. οικοδομές, οδοποιίες,  έργα ύδρευσης-αποχέτευσης κ.α.) ή έργων Συναρμολόγησης (π.χ. μεταλλικά κτίρια, μηχανήματα παραγωγής κ.α.) από αιφνίδια και απρόβλεπτη αιτία.

Καλύπτεται τόσο για τις υλικές ζημιές στο ίδιο το έργο από αιτίες όπως ενδεικτικά είναι η πυρκαγιά, οι θεομηνίες και ο σεισμός, όσο και για την Αστική του Ευθύνη έναντι τρίτων για ατυχήματα που θα συμβούν σε αυτούς από αμελείς πράξεις ή παραλείψεις δικές του ή / και των προσώπων που έχει στην υπηρεσία του. Συμπληρωματικά μπορεί να καλυφθεί και η Εργοδοτική σας Αστική Ευθύνη.